La 15 ani, Sabrina își făcea veacul pe străzile din Newport. Destinul său părea bătut în cuie, dar ea nu s-a lăsat în voia soartei și a căutat să-și schimbe singură viața: timp de doi ani, a vândut revista "The Big Issue", destinată ajutorării oamenilor fără adăpost, și a pus bani deoparte ca să poată avea un acoperiș deasupra capului.
Viața pe stradă era cruntă - la 17 ani fusese deja prezentă la șapte înmormântări ale unor oameni ai străzii pe care îi știa - toți muriseră după ce fuseseră atacați. Ambiția de a agonisi cât putea pentru a închiria o locuință a salvat-o.
Astăzi, la 36 de ani, Sabrina are cu ce se mândri: a devenit mamă, este scriitoare, are un doctorat și face parte din elita pompierilor din țara sa.
Sabrina Cohen-Hatton, care actualmente trăiește în Cardiff, Țara Galilor, și-a dezvăluit abia recent trecutul, pe care îl numește "cealaltă viață", în cartea sa, intitulată "The Heat of the Moment", în care își prezintă experiențele prin care a trecut și cariera pe care a urmat-o.
Amintindu-și despre începutul dificil în viață, Sabrina mărturisește: "A fost tare neplăcut. Dar au fost și lucruri care au venit atunci și care au fost pozitive. Unul dintre acestea despre care amintesc în carte este modul în care viața de atunci a modelat ceea ce a urmat. Când mi-am dat doctoratul, am muncit fără odihnă și cred că a fost unul dintre lucrurile care m-au ajutat cu adevărat. Fiindcă am trăit o altă viață, știam cât de grea poate fi viața și că am fost pusă de atâtea ori la pământ. Știam că oricât de grea era viața mea, nu era la fel de grea precum cealaltă pe care am dus-o. Mi-a dat forță și determinare. M-a făcut să respect cu adevărat pe toată lumea."
Hotărâtă să facă rost de bani cât mai repede și în mod legal pentru a scăpa de pe străzi, Sabrina a început să vândă revista comunității oamenilor fără adăpost. Dar cum în Newport erau mulți care trăiau din asta, ea a căutat să evite concurența și făcea zilnic naveta la Monmouth, un orășel situat la 30-40 de minute de mers cu mașina, pentru a vinde acolo revista. Ziua sa de muncă începea la 6.00 dimineața și se încheia la 19.00, după care se întorcea în Newport.
După doi ani în care a strâns cât de mulți bani a putut, tânăra a reușit să închirieze o cameră modestă și a început o nouă viață. "A fost tare greu. Nu-i deloc ușor să ajungi să ai un acoperiș deasupra capului. Am ajuns într-o cameră dintr-un hostel și am mâncat bătaie de la unul dintre indivizii care stăteau acolo", povestește Sabrina în cartea sa. Avea doar 16 ani când a fost bătută de un fascist care a ars-o cu țigara pe braț în timp ce îi înjura de mama focului pe evrei.
Dar a trecut și peste asta.