Judecătoria Braşov a decis ca fiica Magdei Drăghici, Ioana Câmpean, să primească daune morale în valoare de 120.000 de euro şi daune materiale de circa 1.900 de lei.
De asemenea, pentru soţia lui Ştefan Lungu Balog s-au stabilit daune morale tot de 120.000 de euro şi materiale de 5.500 de lei reprezentând cheltuieli cu înmormântarea şi 5.000 de euro reprezentând contravaloarea autoturismului Dacia Logan distrus în accident.
Totodată, fiul lui Ştefan Lungu Balog va primi 120.000 de euro ca daune morale.
Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare, informează agenția Mediafax.
Ioana Câmpean, fiica Magdei Drăghici, a solicitat daune morale şi materiale de 400.000 de euro, iar soţia şi fiul lui Ştefan Lungu Balog s-au constituit părţi civile diferite în acest proces, cerând drept daune morale câte 200.000 de euro, plus daune materiale de peste 5.000 de euro ca şi contravaloare a autoturismului distrus în accident şi cheltuieli de înmormântare de circa 6.000 de lei.
În 29 iunie, Şerban Huidu a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor, următorul termen fixat la Curtea de Apel Braşov fiind anul viitor, în 31 ianuarie.
La jumătatea lunii mai, Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi produs în octombrie 2011 zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov.
În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov.
În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.
Judecătoria Braşov a ajuns la concluzia că vina pentru producerea accidentului din 16 octombrie 2011 revine "în totalitate" fostei vedete TV Şerban Huidu, deoarece acesta nu a ajuns pe contrasens în urma unui derapaj, ci pentru că a pierdut din raza vizuală şoseaua, întorcându-se către copiii săi aflaţi pe bancheta din spate. Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului maşina condusă de Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, şi a intrat total pe contrasens.
"Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie. Starea de pericol s-a declanşat în momentul în care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului", sunt concluziile expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise Parchetului în 23 martie.
Expertiza stabileşte că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea maşina condusă de Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens în timp ce şoferul celeilalte maşini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect şi n-a tăiat curba, maşina fostei vedetei TV apărându-i brusc în faţă. Conform expertizei, maşina Dacia Logan rula cu 40 de kilometri la oră.
După accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legişti au comunicat ulterior Parchetului Judecătoriei Braşov concluziile expertizei în cazul lui Huidu, care a relevat faptul că acesta era apt să conducă.
În 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Şerban Huidu a anunţat că nu va mai prezenta emisiunea "Cronica Cârcotaşilor" de la Prima TV şi că se retrage din viaţa publică.
Foto: Mediafax