Cine nu iubește vinul fiert? Este atât de simplu de preparat, casă miroase a sărbătoare și, puțină lume știe, dar are și efecte terapeutice!
Cele mai bune vinuri roșii pentru vin fiert sunt Merlot, Zinfandel sau Garnacha. Aceste vinuri sunt închise la culoare, fructate și corpolente, ceea ce înseamnă că pot susține toate aromele pe care le vei adaugă. Caută etichete care descriu vinul că fiind „gemut” sau cu „note de vanilie”.
Ce arome poți adaugă la vinul fiert și ce beneficii au pentru sănătate
Cuișoarele, scorțișoară, cardamomul, anasonul stelar, nucșoară și vanilia sunt toate chintesența Crăciunului.
Rețeta clasică de vin fiert are rondele de portocale și de măr pentru un plus de dulceață naturală, dar poți adaugă și zahăr sau miere pentru a echilibra condimentele.Condimentele ar trebui adunate într-un tifon și apoi puse în vin pentru a se infuza (în acest fel, eviți că vreun invitat să se înece cu condimentele mai mici care plutesc!). Nu ezită să adaugi bețe de scorțișoară și felii de portocale uscate pentru a arată mai estetic, mai ales dacă servești vinul într-un vas transparent.
Citește continuarea pe andreearaicu.ro.
Posteaza comentariu