Sărbătoarea Paştelui este considerată a fi una a bucuriei aduse de vestea Învierii. O veste care, până la Înălţarea Domnului, timp de 40 de zile, este răspândită prin salutul "Hristos a înviat!", la care se răspunde cu "Adevărat a înviat!".
De Paşte, spun preoţii, nimeni nu trebuie să fie trist, nimeni nu trebuie să plângă, bucuria fiind sentimentul predominant în zilele de Paşte.
Numele sărbătorii derivă din cuvântul ebraic "pesah", care înseamnă "trecere" şi vine din termenul egiptean cu acelaşi înţeles "paseh".
Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă sâmbătă seară, cu un avion special, la Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti, a fost apoi răspândită în Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din aceste zone.
La Catedrala Patriarhală din Capitală, Lumina Sfântă a fost împărtășită credincioşilor la slujba de Înviere, de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.
În bisericile ortodoxe, slujba de Înviere a început în jurul orei 23.00.
Paștele, sărbătoarea creștină a Învierii lui Hristos
Paştele, sărbătoarea care îndeamnă oamenii să ia Lumina Sfântă, aduce bucuria Învierii Mântuitorului, precum şi ritualuri şi tradiţii religioase.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.