Claudia Măgureanu, din Iaşi, mama unei fetiţe de şase luni, speră într-o minune pentru copilul ei născut cu o malformaţie la inimă. Rahela s-a născut cu Defect Septral Ventricular (DSV), diagnostic primit la vârsta de zece zile, la un consult efectuat la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.
Dacă Rahela ar fi operată în România - lucru aproape imposibil de realizat in viitorul apropiat, din cauza listelor lungi de aşteptare - Claudia Măgureanu nu ar putea să susţină financiar costurile analizelor amănunţite şi ale intervenţiei chirurgicale. “Sunt singură şi cresc doi copii – pe Rahela şi încă un băieţel de nouă ani, rezultat din prima căsătorie. Actualul meu partener de viaţă, care este de origine olandeză, a fost închis în Belgia, pentru o problemă mai veche, după ce i s-a redeschis dosarul pe care el îl credea închis definitiv. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al familiei mele – părinţii şi fraţii mei – mă descurc. Nu mă plâng”, mărturiseşte Claudia. Felul în care vorbeşte trădează o femeie puternică, obişnuită să facă faţă problemelor şi lipsurilor.
Fetiţa nu ia în greutate, respiră greu, oboseşte la cel mai mic efort. Refuză hrana, iar pentru mama sa este un efort constant, zi de zi, să o hrănească.
Pentru Rahela şi alţi copii cu afecţiuni cardiace, Rotary International District 2241 Romania & Republica Moldova în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” au demarat campania “Salvaţi inima unui copil”. Anul acesta, o echipă de medici israelieni a venit la Iaşi pentru a selecta copiii ce vor fi operaţi la Clinica Wolfson din Israel.
“Am auzit că la Clinica Wolfson din Israel au fost mulţi copii români operaţi cu succes. Am vorbit şi cu doamna doctor Georgiana Rusu, de la Spitalul <Sfânta Maria> din Iaşi, care ne susţine în demersul nostru”, mai zice tânara mamă care, pe lângă boala copilului, are şi o poveste de viaţă demnă de un film.
O poveste de viaţă
“Actualul meu partener de viaţă, tatăl Rahelei, nu mi-a dat niciun ban pentru creşterea copilului. Nici nu are cum, fiind închis. Şi nici nu am avut vreo pretenţie în acest sens, pentru că a cheltuit foarte mulţi bani cu avocatul… Însă avem o relaţie bună, vorbim des la telefon. Când va ieşi, o să îşi ţină pentru prima oară fetiţa în braţe. Până acum, pe Rahela a văzut-o numai în fotografii”, povesteşte Claudia, în timp ce îşi leagănă copilul, care s-a trezit şi a început să plângă.
O campanie în beneficiul copiilor
Campania “Salvaţi inima unui copil”are ca obiectiv major pregătirea de specialişti români – cinci medici şi patru asistente – care vor fi trimişi la specializare la Clinica Wolfson din Israel. După terminarea stagiului, aceştia vor face parte din echipa medicală a Centrului de Excelenţă în Tratarea Copiilor cu probleme cardice, ce va fi inaugurat în curând în cadrul Spitalului “Grigore Alexandrescu”. Aceştia se vor alătura echipei de patru cadre medicale care au fost deja specializate la Spitalul Wolfson, începand cu 2013, din fonduri asigurate în totalitate de către Rotary International District 2241: un chirurg, un cardiolog, un anestezist şi un perfuzionist.
Al doilea obiectiv al campaniei “Salvaţi inima unui copil” constă în trimiterea unui număr de 20 copii pentru intervenţii chirurgicale la Clinica Wolfson din Israel. Până acum, în cadrul ediţiilor anterioare ale campaniei, au fost salvate 35 de vieţi.
Cu 2 Euro putem salva inima unui copil
Campania de strângere de fonduri prin SMS “Salvaţi inima unui copil” are alocat numarul unic 8837, apelabil din orice reţea de telefonie fixă şi mobilă. Campania va fi derulată la nivel naţional, în perioada 16 martie - 16 mai şi are ca parteneri media TVR şi Kanal D.
Banii strânşi vor fi utilizaţi pentru acoperirea cheltuielilor de transport pentru echipele de medici, copiii şi mamele care îi însoţesc în vederea efectuării intervenţiilor chirurgicale în Israel, precum şi pentru acoperirea cheltuielilor administrative şi ale analizelor medicale amănunţite.
Text: Maria Irimia
© Copyright:
O inimă de copil aşteaptă să fie salvată
Anual, în România se nasc 2.000 de copii cu afecţiuni cardiace. Listele de aşteptare pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale sunt lungi şi, de foarte multe ori, speranţele părinţilor sunt deşarte. Claudia Măgureanu este una dintre mamele ai căror copii necesită o astfel de operaţie.
Posteaza comentariu