Nadia Comăneci a participat la Gala Gold Meets Golden, din Los Angeles, alături de nume celebre din showbiz-ul american, precum Nicole Kidman, Arnold Schwarzenegger sau Rumer Willis, fiica lui Demi Moore si a lui Bruce Willis.
Nadia, una dintre vedetele de la Gala Gold Meets Golden
Gala Gold Meets Golden este un eveniment prestigios ce deschide sezonul marilor ceremonii din industria filmului. Nadia Comăneci, căreia i se mai spune și ”Zeița de la Montreal”, a fost însoțită de soțul ei, Bart Conner.
Nadia Comăneci este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur.
Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut.
La 14 ani, scorul perfect de 10
Nadia Comăneci, la doar 14 ani, a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976, de la Montreal, Quebec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol).
Acasă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.În 1976, Nadia Comăneci a fost decorată cu medalia de aur Secera și Ciocanul.
În palmaresul ei strălucesc cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale şi nouă de aur la Europene. Numărul total al medaliilor câştigate de Nadia la JO, CM şi CE se ridică la 25, din care 16 de aur. Este considerată de specialişti una dintre cele mai bune sportive din secolul trecut, şi una dintre cele mai mari gimnaste ale lumii.
Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.
S-a retras din activitatea competițională în 1984
S-a retras din activitatea competiţională la 6 mai 1984, când a avut loc, la Palatul Sporturilor din Bucureşti, gala de adio a gimnastei, şi când a fost premiată cu Ordinul Olimpic "Colanul de argint" din partea preşedintelui de atunci al Comitetului Internaţional Olimpic, Juan Antonio Samaranch, notează lucrarea "Campionii Secolului XX".
Cu câteva săptămâni înainte de Revoluţia din 1989, în luna noiembrie, a plecat clandestin din România şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.