Colaborarea a început odată cu Campionatul Naţional de Scrimă pentru copii, în cadrul căruia echipa PRAIS a premiat campionii FSR-ului cu materiale sportive şi educaţionale SETS.
„Este o onoare pentru noi să anunţăm că Federaţia Română de Scrimă devine de astăzi, parte a alianţei naţionale de valori SETS, care reuneşte 22 de parteneri publici, privați și organizaţii. Din toamnă vom avea alături de noi şi marile nume ale scrimei româneşti, cu care ne mândrim şi care vor fi adevărate modele pentru copii în cadrul lecţiilor deschise pe care le organizăm anual în şcolile cu învățământ primar”, a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS.
Scrima este o ramură sportivă ce a fost prezentă în România aproape concomitent cu dezvoltarea sa în restul Europei, aceasta fiind introdusă în anul 1840 de către Gh. Asachi la „Academia Mihăileană” din Iaşi, ca materie obligatorie de exerciţii de gimnastică, alături de înot. Scrima românească a evoluat valoric continuu şi ascendent, iar acest lucru s-a materializat în obţinerea unui important număr de medalii la marile competiţii internaţionale: Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene, ajungând la un număr total de 189 de medalii.
„Federația Română de Scrimă este încântată să deschidă o colaborare cu Fundația PRAIS și sper ca împreună să îndreptăm cât mai mulți copii spre acest sport nobil care este scrima. Totodată, vreau să precizez faptul că scrima este un sport care te disciplinează și te ghidează în viața de zi cu zi, în tot ceea ce faci: serviciu, alimentație, ocupațiile din timpul liber și nu numai. Scrima te face să devii un om mai performant și mai echilibrat. În zilele noastre afirmația „minte sănătoasă în corp sănătos” este foarte la modă. Oamenii își dau cu adevărat seama de beneficiile pe care sportul le aduce în viața lor. Faceți sport cât mai mult și îndemnați-vă copiii către sport!”, a declarat Mihai Covaliu, Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă.
De la lansare şi până în prezent, SETS a integrat în mişcare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Roman, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane - public larg. Pe lângă intervenţiile directe în şcoli, mişcarea naţională SETS a dezvoltat portalul de informare publică dedicat atât părinţilor, cât şi copiilor - www.sets.ro - care înregistrează peste 77.000 de vizitatori, precum şi propria platformă social media (conţinând pagini şi conturi SETS de Facebook – peste 30.000 de prieteni, Twitter, YouTube, Instagram). Următoarea ediţie SETS va demara în toamnă, odată cu începerea noului an şcolar 2014-2015.
Mişcarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 36 de programe cu metodologii similare din 24 de ţări. Reţeaua EIN din care face parte SETS a fost desemnată de către DG SANCO drept “Best Health promotion European project”, iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” - SETS au fost apreciate ca un model de bună practică.
Partenerii mişcării SETS sunt: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Neamţ, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj-Napoca, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie, Federaţia Romalimenta prin sprijinul a 5 companii membre şi Carrefour.
© Copyright:
Mişcarea “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS are un nou Partener: Federaţia Română de Scrimă
Din această săptămână, mişcarea “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS iniţiată de Fundaţia PRAIS are un nou partener, Federaţia Română de Scrimă (FRS). FSR se alătură SETS pregătită să sprijine eforturile pentru prevenirea obezităţii în rândul copiilor, prin promovarea activităţilor fizice, sportului în şcoli.
Posteaza comentariu