"Susţinerile Omniasig cum că plata «s-a făcut imediat după ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de către moştenitorii legali» sunt neadevărate. Dosarul era complet încă din luna ianuarie a acestui an, însă Omniasig a refuzat să facă plata întrucât familia nu a fost de acord cu ceea ce impunea Omniasig. În concret, Omniasig a cerut ca familia să renunţe la orice alte pretenţii cu privire la decesul Aurei faţă de Omniasig şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă", arată reprezentanţii juridici ai familiei Ion, într-un comunicat citat de agenţia Mediafax.
Potrivit sursei citate, o altă condiţie ca Omniasig să facă plata a fost aceea ca familia Ion să înapoieze sumele primite în cazul în care s-ar constata ulterior că există "cauze şi împrejurări ale producerii accidentului care determină neîncadrarea evenimentului în acoperirea oferită prin contractul de asigurare".
"Omniasig a impus un termen de cinci zile pentru restituirea sumelor, termen care începea să curgă de la data la care Omniasig notifica familia în acest sens, deşi, în aceste situaţii, obligaţia de plată revine Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă.
Astfel, Omniasig ar fi efectuat plata doar după ce familia a anunţat oficial că urmează să acţioneze în justiţie atât Societatea de Asigurare Omniasig, cât şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de regulamentele în materia transportului aerian.
Familia Aurei Ion arătă că toate demersurile începute vor continua, iar ancheta penală îşi va urma cursul firesc, pentru stabilirea vinovăţiilor şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.
De asemenea, familia Ion spune că sumele plătite de Omniasig vor fi direcţionate către Asociaţia "Aura Ion", asociaţie cu scop caritabil, precum şi pentru acoperirea costurilor derivate din dosarele penale ce se găsesc în instrumentare pe rolul parchetelor.
Reprezentanţii juridici ai familiei Ion mai arată că, în urma prăbuşirii aeronavei şi a decesului Aurei, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă era obligată să plătească un ajutor imediat şi necondiţionat, ajutor pe care legea îl numeşte plată anticipată, în cuantum minim obligatoriu de 16.000 D.S.T. - drept special de tragere - (echivalent a 18.000 de euro), însă instituţia, încălcând legea, a refuzat să facă plata, susţinând că nu deţine fonduri pentru plăţi anticipate în caz de deces.
"Ministerul Transporturilor, prin ministrul său, este părtaş la încălcarea legii, întrucât, deşi familia a solicitat să se reglementeze situaţia şi să ne fie achitată de urgenţă plata anticipată, acesta a răspuns nonşalant că nu este responsabilitatea Ministerului. Toate aceste abuzuri ale instituţiilor trebuie aspru sancţionate, de aceea noi ne vom adresa tuturor forurilor competente, naţionale şi internaţionale, până când se restabileşte legalitatea. În continuare, aşa cum au procedat şi la momentul producerii accidentului, instituţiile Statului Român, instituţii în slujba cetăţeanului, adoptă aceeaşi atitudine de nepăsare, sfidare şi pasare a competenţelor", se mai arată în comunicatul transmis presei de reprezentanţii familiei Ion.
În opinia acestora, dacă Guvernul, prin ministerele implicate, ar fi respectat şi ar fi impus ca Regulamentele Europene să fie respectate şi aplicate întocmai, Aurelia Ion ar fi fost astăzi în viaţă.
Posteaza comentariu