Există viață după moarte. Ce au descoperit cercetătorii
Oamenii de știință au dezvăluit că există viață după moarte. Misterul morții nu este ceva ce poate fi povestit, ci, mai degrabă, experimentat. Multe religii cred în viața de după moarte. Se spune că sufletul iese din trup pentru a trăi o nouă viață la nivel spiritual. Totuși, oamenii de știință erau de părere că această interpretare religioasă a morții este doar mitologie. Unii cercetători și-au dedicat timpul, prin urmare, pentru descoperirea acestui mister. Iată cum au ajuns la concluzia că există viață după moarte!
Cercetătorii au descoperit că există viață după moarte
La Universitatea din Southampton, din Marea Britanie, cercetătorii au confirmat într-un nou studiu că există viață după moarte. Studiul a fost publicat în revista Resuscitation. Studiul acesta este cel mai mare studiu medical care a abordat experiențele apropiate de moarte și cele din afara corpului. Cercetarea a arătat că o anumită conștiință poate continua chiar și după ce creierul s-a oprit complet. O ființă umană este în moarte clinică dacă inima nu mai bate, iar creierul se oprește.
Cercetătorii au petrecut patru ani examinând mai mult de 2.000 de persoane care au suferit stopuri cardiace la 15 spitale din Marea Britanie, Statele Unite și Austria. Aceștia au descoperit că aproape 40% dintre cei care au supraviețuit după resuscitare au descris un fel de conștientizare în timpul morții clinice. Aceștia nu și-au putut aminti anumite detalii. O persoană din cinci a spus că a simțit o liniște neobișnuită, în timp ce aproape o treime din persoane au spus că timpul a încetinit sau a accelerat. Unii oameni și-au amintit că au văzut o lumină puternică sau strălucirea soarelui. Alții au experimentat frică, au simțit că se îneacă sau că sunt târâți prin apă adâncă, iar 13% dintre persoane au spus că s-au simțit separate de corpurile lor. Un bărbat de 57 de ani din Southampton, care a fost declarat mort timp de trei minute, a spus că și-a părăsit complet corpul, urmărind resuscitarea lui din colțul camerei. Acesta a reușit să redea cu exactitate acțiunile personalului medical și sunetul mașinilor utilizate în procesul său de resuscitare.
Oamenii de știință au declarat că, atunci când inima încetează să bată, creierul nu mai poate funcționa. Însă conștientizarea pare să continue timp de trei minute în perioada în care inima nu mai bate, chiar dacă creierul se oprește în mod normal la 20-30 de secunde după ce inima se oprește.
Posteaza comentariu