Războiul nervilor și al dezinformării
Prăbușirea avionului în zona de conflict din regiunea Donețk a declanșat un război al acuzațiilor între taberele beligerante. Ucraina, dar și Statele Unite susţin că cetăţeni ruşi, susţinuţi de Moscova, au lansat racheta care a doborât avionul, acuzând ștergerea dovezilor și contaminarea locului unde s-a produs catastrofa. În schimb, Rusia consideră că Statele Unite poartă responsabilitatea pentru declanşarea conflictului din Ucraina, negând orice implicare a Moscovei în doborârea avionului malaysian.
Căutările au început iniţial în Marea Chinei de Sud, în apropierea Malaysiei, apoi au fost extinse şi au ajuns până în estul Australiei în Oceanul Indian. La cinci luni de la incident, chiar şi după implicarea FBI-ului şi a armatelor din întreaga regiune, din China până în Australia, avionul încă este de negăsit.
Catastrofa din Ucraina a tras în jos acțiunile Malaysia Airlines, care s-au prăbușit cu 11% vineri dimineață, iar experții se întreabă ce șanse mai are acum compania asiatică să evite falimentul după două evenimente catastrofale în mai puțin de o jumătate de an. Dar oricare va fi soarta oamenilor care lucrează sau depinde de Malaysia Airlines, 298 de vieți nu mai pot fi salvate.
Posteaza comentariu