"Stresul, chimicalele şi produsele de origine animală hrănesc cancerul, aşa că am renunţat la ele. Soţul meu nu mă susţinea, iar mariajul nostru nu mai mergea, aşa că ne-am despărţit. Trebuia să combat tumorile masive şi să le înfometez. M-au ajutat ştiinţa pură a hranei şi atitudinea pozitivă", a explicat Candice pentru Daily Mail.
Şase luni a ţinut-o așa, cu fructe, cu yoga și meditație, cu atitudine pozitivă și fără stres. După șase luni, când s-a întors la spital, testele au confirmat că era aproape vindecată. Analiza tiroglobulinei, o proteină produsă de celulele canceroase, a relevat că nivelul scăzuse de la 13 la 0.7 nanograme per mililitru. La testele mai recente cancerul ei se încadra în nivelul 0.2, considerat normal pentru o persoană sănătoasă, scrie cotidianul britanic.
Mark Simon, director la Institutul Cercetare Nutrițională și Oncologică din California, a ajutat-o și a văzut rezultatele ei. "În acest moment, putem spune că nu prezintă nicio urmă a bolii. Markerii ei tumorali, care reflectă numărul celulelor canceroase, sunt sub nivelul normal de doi ani, așa că putem spune liniștiți că faza a patra a cancerului tiroidian este sub control efectiv", a spus el.
"Candice posedă un nivel de încredere care sunt sigur că e un factor de bază al însănătoșirii ei. Pot să vă spun că cei mai mulți pacienți de cancer tiroidian cu o situație asemănătoare care urmează tratamentul convențional nu supraviețuiesc sau au o calitate foarte slabă a vieții. Cancerul este o infecție a celulelor defecte și a-l trata este ca și cum ai avea de-a face cu o infecție bacteriană. Trebuie să menținem un mediu care să nu-l încurajeze și să-l dezvolte. Dietele joacă un rol major, la fel ca și mișcarea, atitudinea pozitivă și chiar credința. Fructele precum ananasul conțin un amestec de enzime proteolitice, ca bromelaina, cunoscută pentru activitatea sa anticancer. Știința nu oferă toate răspunsurile și trebuie să rămânem deschiși la forțele aflate dincolo de cunoașterea și înțelegerea noastră", a explicat specialistul citat de Daily Mail.
Ce părere are știința despre această abordare neconvențională? Întrebat dacă ananasul și celelalte fructe chiar ar fi putut s-o vindece de cancer pe Candice, oncologul Karol Sikora a oferit un răspuns direct: "Adevărul e că pur și simplu nu știm. E limpede că boala a intrat într-o fază descendentă. Doctorii spun că e nevoie de cel puțin un an sau de un anumit interval de timp pentru a analiza exact evoluția cancerului, dar de fapt nu știm ce urmează. Poate fi un sâmbure de adevăr în ideea că ananasul ajută la combaterea cancerului, iar noi folosim, de altfel, unele extracte de plante în medicamentele anticancer, de pildă arbore de tisă sau brebenoc. Dar nu avem nicio dovadă pentru a spune că asta ar fi soluția vindecătoare."
Helen Thompson, de la Institutul britanic de Cercetare a Cancerului, are un punct de vedere fără echivoc pe această temă. Ea precizează că nu există nicio dovadă care să ateste că fructe precum ananasul pot anihila cancerul: "Diagnosticul de cancer poate determina oamenii să facă schimbări în stilul de viață, de pildă să facă exerciții sau să mănânce sănătos. Studiile arată că dieta sănătoasă poate reduce riscul de dezvoltare a cancerului, însă nu există nicio dovadă puternică care să arate că alimentația poate vindeca o persoană bolnavă de cancer. Un stil de viață sănătos, incluzând o dietă echilibrată, poate ajuta bolnavii să se simtă mai bine și poate reduce manifestarea altor afecțiuni. Oricine are cancer și dorește să urmeze o dietă specială sau o terapie alternativă ar trebui să discute mai întâi cu doctorul."
Greu, foarte greu de spus, dacă strategie ei este un model demn de urmat. Dar Candice-Marie Fox susține că aceasta a fost şansa pe care și-a pariat viața. Și a câștigat.
Foto: Daily Mail
Posteaza comentariu