Pe de altă parte, în cazul comisarului european pentru Combaterea schimbărilor climatice și energie, Miguel Arias Canete, situaţia este puţin diferită. Comisia Europeană i-a luat apărarea, arătând că acesta a respectat regulile instituţiei, dezvăluind legăturile soţiei lui cu o firmă implicată în "Dosarul Panamma".
Purtătătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat că "totul pare să fie în ordine", iar Canete a informat Comisia despre activităţile financiare ale soţiei lui atunci când a primit mandatul în 2014.
Mai multe state din lume au lansat anchete pentru a investiga posibilele infracţiuni comise de unii dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni din lume, după ce a avut loc o scurgere imensă de 11,5 milioane de informaţii din baza de date a firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca, specializată în crearea de companii offshore prin care şi-au ascuns averile mai multe personalităţi la nivel global.
Guvernul din Panama a anunţat, miercuri, că va crea o comisie independentă care să analizeze practicile financiare din ţară, după scandalul Panama Papers.
Panama va colabora cu celelalte state implicate în privinţa scurgerii de informaţii, pe care s-a bazat ancheta Panama Papers, documentată de ziarul german Suddeutsche Zeitung şi Consorţiul Internaţional pentru Investigaţii Jurnalistice (ICIJ) cu sediul în Washington, iar detaliile anchetei au fost împărtăşite cu peste 100 de instituţii de presă din lume.
Foto: Hepta, Daily Mail
Posteaza comentariu