Într-un alt experiment, voluntarii au fost mai tentaţi să se îndoiască de cunoştinţele şi de instinctele lor după ce li s-a spus că vor putea citi mai târziu răspunsurile la întrebări.
Savanţii spun că tehnologia ne este de ajutor şi ne face viaţa mai uşoară, dar are şi dezavantaje, iar efectele pe termen lung ale folosirii acesteia sunt necunoscute.
Oamenii de ştiinţă spun că efectele negative ale tehnologiei sunt mai puternice în cazul copiilor, care pot dezvolta aşa-numita "demenţă digitală". Micuţii aflaţi în plină fază de dezvoltare a funcţiilor cerebrale pot avea probleme de concentrare, de vorbire, de memorare şi de orientare dacă sunt expuşi intens la tehnologie, iar procesul de învăţare va fi afectat, scrie Daily Mail.
Dr. Kristy Goodwin are doi copii şi este cercetător în Sydney, în domeniul studierii proceselor de învăţare la copii. Ea spune că folosirea excesivă a tehnologiei limitează capacitatea de atenţie şi de învăţare a copiilor. "Profesorii din toată ţara se lamentează că astăzi copiii nu mai pot ţine minte lucruri simple, aşa cum făceau copiii de altădată. Copiii îşi pun multe lucruri în telefon, tabletă şi computer, în loc să le memoreze şi astfel nu-şi mai dezvoltă muşchii minţii", a explicat ea.
Foto: Depositphotos
Posteaza comentariu