De departe, din punct de vedere al finanţării, televiziunea publică stă cel mai bine şi, cu toate acestea, e mereu în criză de bani. Din ce cauză s-a ajuns în această situaţie?
În primul rând, managementul este unul numit politic şi, de aceea, a fost mereu ineficient. Mai mult de atât, nu numai ineficient, dar a fost şi corupt.
În al doilea rând, televiziunea publică se află sub controlul parlamentului, şi fiecare partid sau coaliţie care a venit la putere a avut interese politice şi a pus presiune pe instituţie, distorsionându-i funcţionare.
Astfel s-a ajuns în situaţia ca TVR să fie un poligon de încercări şi de teste de propagandă până când s-a ales praful de staţie.
Astăzi, TVR 1 nu se află în primele cinci programe în ce priveşte audienţa, iar luptele interne au adus-o aproape de faliment, o cerere de intrare insolvenţă fiind respinsă de către CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului) la începutul acestei luni.
Şi astfel, contribuabilii din România trebuie să bage mâna în buzunar şi să scoată zece milioane de euro pe lângă taxa TV dacă vor să vadă Eurovisionul din acest an şi pe Ovidiu Anton, reprezentantul României, pe scena concursului din Stockholm.
Comentarii (1)
Fix ce ne doare pe noi, romanistanezii....
Posteaza comentariu