Programul se desfășoară deja de 6 luni în școlile din București și se va finaliza odată cu anul școlar. Până acum, 3500 de copii din clasele a 2-a, din 43 de școli din sectoarele 2 și 3, au beneficiat de vizita celor 4 medici veterinari din program, care le-au explicat care sunt criteriile de alegere ale unui animal de companie, precum și cum trebuie hrănite și îngrijite acestea, toate având un rol foarte important alături de afecțiunea și atenția acordate.
Întâlnirile sunt atractive pentru cei mici pentru că sunt interactive și pe înțelesul lor, bazate pe noțiuni concrete și reguli simple despre conviețuirea cu un animal. Copiii primesc broșuri despre îngrijirea cățeilor și a pisicilor, iar cei mai activi dintre ei pleacă acasă cu o diplomă de ”Asistent de medic veterinar”.
Programul “ABC-ul animalelor de companie” este desfășurat de ARPAC, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București și Asociația Generală a Medicilor Veterinari din România.
Copiii, mai informați și mai responsabili față de animalele de companie
În jurul vârstei de 8 ani, copiii încep să înțeleagă ce înseamnă să fie responsabili și că joaca se îmbină cu anumite sarcini și cu mai multă atenție acordată lucrurilor sau ființelor cu care intră în contact. Plecând de la această idee, Asociația Producătorilor de Hrană pentru Animalele de Companie (ARPAC) a inițiat programul educațional “ABC-ul animalelor de companie”, pentru a-i educa și responsabiliza pe cei mici cu privire la animalele de companie.
Posteaza comentariu