China va trimite plante și insecte pe Lună în 2018

Pentru multe persoane, primii pași ai omenirii pe Lună reprezintă o relicvă triumfătoare a istoriei moderne, o glorie neegalată, care va putea fi depășită odată ce ajungem la următoarea noastră destinație: Marte. Cu toate acestea, în ultimii ani, unii specialiști și-au exprimat interesul pentru a reveni la explorări.
În acest an, Programul Chinezesc de Explorare Lunară, cunoscut și sub numele de Programul Chang'e, intenționează să lanseze Misiunea Chang'e 4, în care vor fi trimise plante și insecte pe Lună.

De ce va trimite China plante și insecte pe Lună în anul 2018?


Programul Chang'e vrea să studieze geologia Lunii, în timp ce explorează efectele gravitației lunare asupra insectelor și plantelor de pe Pământ. Misiunea va începe în luna iunie. Va fi trimis un container din aliaj de aluminiu umplut cu semințe și insecte vii, pentru a facilita studiul în aceste condiții unice.
Containerul misiunii va găzdui cartofi, arabidopsis și ouă de viermi de mătase. După ce viermii de mătase vor ieși din ouă, aceștia vor produce dioxid de carbon. Între timp, plantele vor emite oxigen prin fotosinteză. Împreună, pot stabili un ecosistem simplu pe Lună.

De ce am trimite plante și insecte pe Lună?


În principiu, pentru că putem să determinăm potențialul oamenilor de a trăi și lucra acolo. Nu știm încă dacă organismele terestre pot să crească și să prospere în gravitația lunară, care reprezintă aproximativ 16% din suprafața Pământului.
Destinația misiunii este Bazinul Sud-Pole-Aitken, mulți specialiști sugerând că ar putea fi o locație ideală pentru o bază lunară. Prin îmbunătățirea înțelegerii noastre cu privire la modul în care semințele ar putea să crească sau cum ar putea supraviețui insectele și cum ar putea să prospere în condiții atât de dificile și anormale, am putea să ne pregătim mai bine pentru viața pe Lună. 

În plus, s-a demonstrat că microgravitatea are efecte negative grave asupra sănătății umane.
Orice explorator lunar va fi echipat cu echipament de protecție pentru a preveni efectele negative cauzate de gravitatea inferioară a Lunii, însă persoanele care stau într-o bază lunară pentru o perioadă lungă de timp s-ar putea confrunta cu probleme neprevăzute. Cu cât cunoaștem mai multe despre modul în care organismele reacționează la aceste condiții, cu atât mai bine ne putem pregăti.

În timp ce unii oameni de știință se gândesc la Marte, Luna rămâne o destinație viabilă pentru viitoarele cercetări spațiale.
Condițiile sale unice și apropierea de Pământ fac Luna un teren de testare ideal pentru explorarea lumii naturale și fizice dincolo de atmosfera Pământului.

Sursă: https://futurism.com/china-sending-plants-insects-moon-2018/

iulia-mirica
21 Ianuarie 2018