Anthony Bourdain a explorat, prin cărţile şi show-urile sale, TV condiţia umană şi a ajutat publicul să îşi schimbe mentalitatea despre mâncare şi călătorii, notează News.ro. A fost un apărător acerb al populaţiilor indigene marginalizate şi a militat pentru condiţii mai bune de lucru pentru angajaţii restaurantelor.
În 2013, juraţii Peabody Award i-au acordat lui Bourdain un trofeu pentru "Parts Unknown".
Institutul Smithsonian l-a numit "adevăratul star rock" al lumii culinare.
În 1999, a scris pentru New Yorker articolul "Don't Eat Before Reading This" ("Nu mânca înainte să citeşti asta"), care a devenit "Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly", bestseller în 2000. Cartea i-a adus celebritatea internaţională.
El a realizat emisiunea "A Cook's Tour" pentru Food Network, după care a creat "Anthony Bourdain: No Reservations" pentru Travel Channel. Aceasta din urmă i-a adus două premii Emmy şi peste zece nominalizări.
În 2013, Bourdain a început colaborarea cu CNN şi, în scurt timp, a devenit o figură importantă a postului de televiziune. Cel de-al şaptelea sezon al "Parts Unknown" a avut premiera luna trecută.
Foto: Hepta
Posteaza comentariu