Linia telefonica gratuita lansata de Ministerul Sanatatii ieri, 26 ianuarie, menita sa faciliteze sesizarea deficientelor din sistemul de sanatate, a fost supraaglomerata si s-a blocat, la numai cateva ore dupa ce a fost facuta publica. Pentru a rezolva aceasta problema, Ministerul Sanatatii pune la dispozitiei, incepand de astazi, adresa de e-mail cetedoare@ms.ro. Adresa e-mail are rolul de a decongestiona linia telefonica, fiind o alternativa pentru cei care au acces la internet.
Atat prin linia telefonica gratuita 0800800885, cat si prin adresa de mail cetedoare@ms.ro, Ministerul Sanatatii isi propune sa faciliteze sesizarea problemelor din sistemul de sanatate publica. Acestea sunt destinate pacientilor si medicilor. O echipa din cadrul Ministerului Sanatatii va raspunde apelurilor si e-mailurilor, urmand apoi sa selecteze problemele in functie de specific si sa le trimita directiilor specializate din cadrul Ministerului.
Nu se accepta reclamatiile anonime, dar Ministerul asigura indentitatea reclamantului in cazul unei posibile investigatii. De asemenea, pacientii sunt informati ca prin aceste doua mijloace de comunicare nu se acorda consultatii medicale. Linia telefonica functioneaza de luni pana vineri, intre orele 08.00 si 18.00.
"Am infiintat aceasta linie telefonica pentru a da glas durerilor mute din sistemul de sanatate. Astfel, vocea pacientilor si a medicilor deopotriva se va auzi la Ministerul Sanatatii", a declarat Dr. Ion Bazac, Ministrul Sanatatii.
"Tin sa subliniez insa ca nu voi lansa o vanatoare de vrajitoare. De asemenea, nu voi accepta ca acest instrument de comunicare sa fie transformat intr-o ureche pentru delatiuni si acuze. Linia telefonica exista pentru a semnala cazuri reale si consistente, care sa contribuie la rezolvarea problemelor din sistemul de sanatate", a adaugat Ion Bazac.
Comentariile 251-253 din 253
E posibil ca oamenii sa fie consultati de rezidenti intr-un cabinet de cardiologie al Centrului de cardiologie Craiova ptr. ca Medicii primari sau specialisti cardiologi din acest centru nu vor sa vina sa faca consultatiile obligatopii?
Medicul de familie daca ma trimite la policlinica {spital} pentru consultatie de specialitate, doctorul specialist invocind lipsa aparaturii [care exista...]ma invita la cabinetul particular al dinsului unde se plateste consultatia la 60 lei plus analize si consultatii cu diferite aparate care mai costa intre 15 si90 lei,eu fiind asigurat dupa 38 ani munciti. Oare nu este aici vorba de conflict de interese?
va rog frumos sa mergeti si in jud arges la spitalul judetean pitesti sa vedeti cat costa o nastere prin cezariana la sectia ginecologie etajul 3-4 .mai nou se dau biletele cu suma pe care trebuie sa o dai si cui trebuie sa o dai ,fara 1500-2000 lei nici nu se uita la tine ,poti sa si mori
Posteaza comentariu