1. Alege lenjeria de culoare alba si din bumbac. Acest material permite o aerisire eficienta, astfel incat zona vaginala sa se mentina uscata. De asemenea, renunta la lenjerie noaptea, cand dormi.
2. Evita gelurile vaginale.
3. Nu folosi niciodata uleiuri pentru lubrifierea vaginului. Acestea pot determina aparitia si dezvoltarea bacteriilor.
4. Cand urmezi un tratament medicamentos pentru a scapa de o infectie vaginala, nu opri administrarea doar pentru ca te simti mai bine. Trebuie sa iei intreaga doza recomandata de medic.
5. Evita contactul sexual in timpul tratamentului si pana ce dispar toate simptomele infectiei.
6. Stai departe de produsele care pot irita vaginul, precum sapunurile parfumate, produsele pentru igiena feminina, pudrele, lotiunile si baile cu spumant.
7. Nu purta multe ore pantaloni stramti, costum de baie, colanti.
8. De cele mai multe ori, infectiile vaginale cauzeaza mancarime... NU te scarpina! Iti vei inrautati situatia.
9. Daca iti vine ciclul menstrual in timp ce folosesti cremele vaginale sau supozitoarele, continua tratamentul stabilit de specialist si nu folosi tampoanele interne. Alege mai degraba absorbantele!
10. Daca ai recurs la un auto-tratament in cazul unei infectii vaginale, iar simptomele nu par sa fi disparut definitiv, prezintat-te neaparat la un control de specialitate. Este foarte important sa nu folosesti niciun produs vaginal sau tratament inainte cu 48 de ore de consultatia programata.
11. La fiecare act sexual foloseste prezervativul, in afara cazului in care esti intr-o relatie sigura si de durata.
12. Sterge-te intotdeauna dinspre fata catre spate, ori de cate ori folosesti toaleta pentru a evita raspandirea bacteriilor in vagin.
La toate aceste sfaturi se adauga si respectarea regulilor generale de igiena, a orelor de somn, precum si o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Tine minte! Lichidele sunt intotdeauna benefice atat sanatatea vaginului, cat si pentru sanatatea organismului in totalitate.
© Copyright:
12 sfaturi practice care previn infectiile vaginale
O multitudine de factori pot determina aparitia infectiilor vaginale si a secretiile vaginale abundente si anormale. Ce poti face pentru a reduce aceste riscuri pe cat posibil? Urmeaza cateva sfaturi practice si vei reduce semnificativ pericolul de a face vreo infectie vaginala.
Comentariile 51-80 din 80
am o usturime si o scurgere ce ar trebui sa fac ce medicamente ar trebui sa iau sunt foare ocupata si nu pot merge la un ginecolog va rog dati-mi un sfat va multumesc
am o infectie care consta in mancarime si o secretie altfel...in plus cand am contact sexual ma doare in partea dreapta jos si am avut o sangerare vaginala....ce sa fac?
multumesc pentru informatii
am avut o infectie vaginala-anexita in urma cu 2 ani, medicul mi-a dat o groaza de antibiotice atunci. acum problema a revenit. ce sa fac?
am avut o infectie vaginala, am fost la medic, am urmat un tratament si acum am impresia ca problema a revenit.ce sa fac?
SAL PAREREA MEA ESTE CA SUNT NISTE SFATURI FOARTE UTILE SI INE VENITE PENTRU NOI FEMEILE SUNTETI FOARTE BRAVO VA MULTUMESC...
da .as zice k sunt informariile de mare ajutor!!mersi..
super , desi nu prea am avt astfel de probleme e bine de stiut mai multe...
sunt niste sfaturi foarte bune,care ne ajuta sa ne protejam de .............multumesc
Bravo, sfaturile sunt super.
de ce tamponele interne nu sunt bune ?
Sfaturile sunt foarte utile si pe intelesul tuturor. Nota 10
in legatura cu articolul acesta la punctul 9 este chiar indicata folosirea tampoanelor interne la tratamentul cu ovule vaginale(este scris si in prospect la metode de igiena)
nu e bine sa ne spalam cu sapun,cu geluri pt igiena intima(folosesc mereu gel),baile cu spumant,etc.atunci cu ce este bine sa ne spalam?
daca vaginul e uscat suntem nevoite sa folosim gel vaginal la contact altfel mucoasa vaginala se irita si vindecarea dureaza.nu ne trimiteti la medic pentru asta fiindca am fost de n ori si tot degeaba.
E un articol bun.
este un articol util p-ru care va multumim mult
Ma bucur ca exista un mijloc de informare atat de bun.Mi-a placut f. mult.
Interesant si totusi niste sfaturi de care fiecare femeie trebuie sa stie, si anume de igiena personala mai ales cand stim cat de sensibil este locul acesta.
sunt satisfacuta de sfaturile date am avut si eu prob dar sau rezolvat doar ca imi cam intarzie menstruatia si nu stiu de ce!
mia aparut niste bubite pe vagin ce as putea folosi pentru a le andeparta
sunt sfaturi demne de laudat,pt ca fetele din zioa de azi sa stie cum sa se protejeze in zona intima si ca nu e de gulumit cu asa ceva.chear asteptam de mult sa citesc astfel de sfaturi avand in vedere ca am avut si eu probleme de genul asta si ca sa stiu cum sa ma feresc de acum inalnte.cu respect si stima
Adevarat ca sunt utile aceste informatii insa cu cat primim mai multe informatii in special despre caeste " boli banale" cum spun unii medici dar suparatoare si mai des de contactat castigam o batalie in razboiul permanant ce-l ducem cu bolile zilelor noastre.Fiecare dintre noi se confrunta la un moment dat cu cate ceva si avem discutii in cuplu cu atat mai mult cu cat mai suparator si mai vizibil este la noi femeile...asa ca ar trebui explicat si barbatilor cum sta treaba si ce rol au si ei in transmiterea acestora chiar daca pe ei nu-i supara aparent nimik.
Sunt incantata de ceea ce mi-ati trimis,atat ca horoscop cat si ca sfaturi utile in diferite domenii,cariera,sanatate.Acum trebuie sa-mi gasesc timp sa le citesc.Incerc sa-mi rezerv 15-25 min pe zi ,intr-o pauza sa ma informez.Va multumesc
sunt foarte utile sfaturile d voastra si usor de urmat si nu in ultimul rind necesare pt noi femeile va multumesc
multumesc pt sfaturi,aveam nevoie de asa ceva
Ce putem folosi daca ati spus ca trebuie evitate sapunurile parfumate,lotiunile si baile cu spumant, produsele pt igiena intima?Ce ne recomandati?
acest subiect este foarte inportant pentru multe femei,si cred ca te ajuta pentru a preveni aceste boli
daca ai inceput un tratament pt. infectii vaginale cu ovule si apare, in acest timp menstruatia, ce-i de facut? le intrerupi si apoi le reiei sau nu are rost sa le mai pui (mentionez ca am avut de pus 10 si... am pus doar 7); multumesc
MULTUMESC PENTRU INFORMATII, SUNT FOARTE UTILE. INTREBAREA MEA ESTE: CARE ESTE CEL MAI SIGUR TRATAMENT (CAUTERIZARE SAU VACCIN) PENTRU CONDILOAME, DACA AI AVUT DEJA O RELATIE SEXUALA CU UN PARTENER.AM 20 DE ANI.MULTUMESC!.
Posteaza comentariu