Stop arsurilor la stomac!

Arsurile la stomac afecteaza cel putin 20% din populatia lumii cel putin o data pe saptamana. In timp ce pentru unii arsurile la stomac sunt rare si nu provoaca un disconfort major, pentru altii acestea au loc frecvent.
Arsurile la stomac comune, care au loc regular, pot fi considerate un simptom al afectiunii gastroesofagiene. Simptomele acestei afectiuni:
  • arsuri la stomac;
  • gust amar si acidulat in gura;
  • stare de voma cand manci sau bei;
  • dureri in piept, mai ales seara cand te intinzi;
  • tuse, respiratie ingrunata, raguseala si dureri in gat.

In cazul afectiunilor gastroesofagiene, acidul continut de stomac curge inapoi in esofag, lucru care irita macoasa delicata a stomacului si poate cauza dureri.


Remedii naturale


Daca suferi de arsuri la stomac este important sa consulti un doctor.  Daca nu sunt tratate corespunzator, afectiunile gastroesofagiene pot deveni o grava problema pentru sanatatea ta, deoarece pot declansa esofagita, strictura, sangerari esofagiene sau ulcer. Astfel, esofagul este perforat, iar riscul dezvoltarii unui cancer esofagian este crescut.

Iata cateva remedii naturale care sa te fereasca de arsurile la stomac.


1. Dieta


Evita factorii care provoaca arsurile la stomac. Urmand un mod de viata sanatos cu o alimentatie sanatoasa vei ajunge sa identifici care dintre alimente iti provoaca arsuri la stomac.
Mancarurile si bauturile, care provoaca arsuri la stomac:

  • otetul;
  • citricile;
  • menta;
  • tomatele;
  • usturoiul;
  • ciocolata;
  • ceapa cruda;
  • piperul negru;
  • sucul de fructe;
  • bauturile alcoolice;
  • bauturile carbogazoase;
  • mancare condimentata;
  • mancarea bogata in grasimi.

Alte sfaturi

Incearca sa practici exercitii de medicatie in timp ce manaci. Elimina toate distractiile si savoarea mancarii, cel putin cand mesteci. Trebuie sa fi extrem de atenta la modul in care mancarea arata pe farfurie, cum miroase. Mesteca incet dar foarte bine.

Serveste ultima masa cu cel putin 2-3 ore inainte de a te duce la culcare.

Intotdeauna, la masa fiecare masa trebuie sa mananci portii mici.

Nu manca pe fuga
, acorda timpul necesar fiecarei mese.

Nu te duce la culcare
imediat dupa ce ai mancat.


2. Stresul

Un studiu al Aliantei Nationale a Arsurilor de Stomac dezvaluie ca 58% dinte cei care sufera frecvent din cauza arsurilor de stomac au un stil de viata agitat, iar acest lucru este un factor care contribuie la provocarea arsurilor de stomac, si 52% sustin ca modul de lucru stresant le inrautatesc simptomele.


Cu toate ca o parte dintre oameni sustin ca stresul agraveaza simptomele, oamenii de stiinta nu au stabilit inca o legatura directa intre stress si arsurile la stomac. Ceea ce se stie sigur este ca stressul poate distruge modul normal de viata si ne determina sa facem anumite lucruri, cum ar fi sa mancam, sa fumam, sa bem cafea si alcool. Aceste actiuni sunt  iar acestea sunt cativa din factorii, care provoaca arsuri la stomac. De asemenea, stressul ne da senzatia de stomac gol, ceea ce poate creste probabilitatea aparitiei unei arsuri la stomac.


3. Fumatul


Nicotina,
unul dintre ingredientele din tigari, poate slabi sfincterul esofagian, un ansamblu de muschi care se gasesc la sfarsitul esofagului. Acest sfincter inchide esofagul si previne ca acidul continut de stomac sa intre in esofag.


4. Sucul de aloe vera

Sucul din aceasta planta este un alt remediu natural folosit pentru calmarea unui esofag iritat. Sucul de aloe vera are o lunga istorie in Europa, fiind cunoscut ca un remediu natural extraordinar impotriva arsurilor de stomac.  

In mod natural, aproximativ 1/4 dintr-un pahar cu suc din aloe vera trebuie baut cu aproximativ 20 de minute inainte de fiecare masa.


Sucul respectiv nu trebuie sa contina substantele laxative din planta, deoarece sunt foarte puternice. Din aceasta cauza gelul de aloe vera nu trebuie luat direct din planta ca un remediu natural, deoarece acesta poate fi contaminat cu latex. Numai gelurile sau sucurile preparate special pentru uz intern trebuie incluse in tratament.


5. Ulm alunecos

In trecut, ulmul alunecos era in popor o adevarata farmacie naturala pentru durerile de gat. Un membru din familia ulmului, si anume ulmul alunecos a crescut pentru prima data in America de Nord.

Pe interior, coaja de ulm contine clei, un fel de gel care contine o substanta ce se umfla cand este amestecata in apa. Cleiul este gandit ca o haina pentru esofag care calmeaza iritarea. De asemenea, ulmul alunecos este un ingredient primar in medicamentele pentru tratarea durerilor de gat. Speciaistii nu au stabilit daca femeile insacinate trebuie sau nu sa urmeze un tratament cu ulm alunecos.


 6. Nalba de mare


Ca si ulmul alunecos, nalba de mare contine clei, care este vazut ca o haina protectoare pentru mucoasa esofagiana.


Botanicii recomanda ceaiul din radacini de nalba de mare. Acesta se prepara prin adaugarea unei linguri de radacina uscata intr-un pahara cu apa fierbinte, care apoi este acoperit pentru cel putin 10 minute, dupa care este strecurat. Specialistiii recomanda sa fie consumate 3 pahare de ceai pe zi.

Consulta un doctor inainte sa incepi un tratament cu nalba de mare, mai ales daca ai diabet, deoarece aceasta iti poate "indulci" sangele si mai mult, mai ales daca este combinat cu medicamente pentru diabet. De asemenea, nalba de mare poate incetini absorbtia altor medicamente pe care le iei in acelasi timp. Totodata, se stie ca nu trebuie sa urmezi un tratament cu nalba de mare daca esti insarcinata.
 

Comentariile 51-58 din 58

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmen pe 18 Aug 2008, 19:04
    am probleme cu stomacul

    am dureri si arsuri la stomac indiferent de ce as manca

    5
    3

  • elena pe 6 Mar 2008, 12:33
    Arsuri

    Eu nu stiu daca am vreun tip de gastrita... stiu doar aproximativ 2-3 ori pe saptamana dak nu chiar mai des... simt ca ma arde in stomac si beau apa... nu stiu ce sa fac... sa consult un medic? Daca da ce medic? Care ar putea fi cauzele?

    8
    4

  • elias69 pe 9 Ian 2008, 20:47
    Arsuri

    Stiu ca am o gastrita atrofica cu metaplazie.In ultima luna am arsuri la 3h dupa fiecare masa, care cedeaza daca mananc iaresi. Ar trebui sa ma ingrijorez in situatia mea?

    8
    3

  • ovidiu pe 7 Dec 2007, 10:12
    Arsuri

    Nu stiu de unde vin.

    8
    2

  • anca pe 16 Nov 2007, 10:29
    evitati

    sa combinati cafeaua cu dulciuri dupa aceasta combinatie eu am totdeauna arsuri. -este bine ca in caz de arsuri sa se bea un pahar de apa plata

    2
    2

  • pauline pe 13 Nov 2007, 23:21
    foarte util

    deseori am si eu arsuri la stomac asa ca o sa imi fie foarte util sfatul.o sa il urmez cu placere

    2
    2

  • Mariana pe 13 Nov 2007, 11:44
    sfat incercat

    Sotul a fost diagnosticat cu nisa deschisa si nici un med,nu-i facea efect a facut o cura cu suc crud de varza-dupa o saptamana la o noua consultatie s-a constatat ca nisa se inchisese

    3
    3

  • carmen pe 12 Nov 2007, 08:54
    remediu pentru ulcer

    Eu am fost diagnosticata cu ulcer duodenal. Acest ulcer a fost provocat de un virus HP. Am incercat diferite metode de medicatie dar nu a dat rezultate nici una. Mama m-a sfatuit sa incerc o reteta naturista si iata ca functioneaza. Se da pe razatoare un cartof, se pune intr-o cana (sa fie putin mai bine de jumatate din cana cartof ras) si se acopera atat cat sa cuprinda cartoful cu apa. Se lasa o noapte la frigider. A doua zi dimineata, inainte cu jumatate de ora de a manca se stoarce zeama produse de cartof si se bea. Eu cred ca functioneaza. Eu ma simt bine. Valorile PH-ul (microbului) au fost urmatoarele: consult initial 300, urmatorul consult (am tinut regim alimenatr si medicamentos) 380 iar urmatorul consult a fost cel in care am folosit zeama de cartof - 200. SUCCES!

    8
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod