Hipertiroidismul: o afectiune nemiloasa a tiroidei

Influenta glandei tiroide este extrem de importanta in ceea ce priveste functionarea normala a organismului uman, deorece aceasta afecteaza pulsul si tensiunea arteriala, nivelul de colesterol, nivelul energetic, tonusul muscular, vazul, starea psihica si multe altele. In pofida importantei sale, tiroida si afectiunile sale nu cunoscute suficient de catre populatie.
In cazul in care tiroida nu produce o cantitatea suficienta de hormoni, afectiunea se numeste hipotiroidism, iar atunci cand glanda produce mai multi decat este necesar, afectiunea se numeste hipertiroidism. Daca sunt tratati la timp, pacientii suferind de afectiuni tiroidiene pot duce o viata normala, activa.


Simptomele hipertiroidismul

Sint multe simptome asociate cu hipertiroidismul, iar pentru fiecare pacient unele sunt mai accentuate decat altele:
  • lipsa de energie, stare de slabiciune generala;
  • nervozitate, anxietate, iritabilitate;
  • transpiratie in exces, intoleranta la caldura;
  • pofta de mancare buna, pierederi in greutate (uneori se constata o crestere a masei corporale din cauza poftei de mancare), dificultati de inghitire, si diaree;
  • modificari ale pielii, mai calda, transpirata, si foarte fina.


Cauzele hipertiroidismului

Clasic se disting doua categorii de forme de hipertiroidism: hipertiroidism simplu si autoimun.

Hipertiroidismul autoimun, numit si Basedow-Graves, este cauzat de o conditie autoimuna, adica, corpul considera glanda tiroida ca pe ceva strain si incepe sa o atace. Cauza nu este cunoscuta foarte bine, cert este ca acest atac nu distruge tiroida, ci o stimuleaza. Astfel, acesta incepe sa produca si mai multi hormoni ca inainte de atac, rezultand hipertiroidismul.

In unele cazuri, in glanda se dezvolta un nodul, care functioneaza in mod independent de restul glandei tiroide.
Daca acest nodul secreta mai multi hormoni tiroidieni, apare hipertiroidismul.
 

Tratamentul hipertiroidismului

Exista remedii excelente, atat pentru pacientii care sufera de hipotiroidie, cat si pentru cei suferinzi de hipertiroidie. De cele mai multe ori aceste remedii sunt preparate din plante, minerale, substante chimice si extracte animale, care sunt diluate si dinamizate in exces.

Selectarea remediului se va face in functie de toate simptomele pacientului, incluzand simptomele fizice, mentale si emotionale, dar si istoricul bolii si antecedentele heredocolaterale. Remediile stimuleaza sistemul imunitar si hormonal pentru a-si regasi echilibrul si ofera vindecare de lunga durata.

 

Comentariile 101-120 din 120

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mariana pe 27 Mar 2008, 12:02

    Simptomele enumerate sunt asociate hipotiroidismului, si nu hipertiroidismului cum ati scris dumneavoastra!

    0
    0

  • nu conteaza pe 18 Mar 2008, 19:23
    Hipertioridismul

    Eu sunt diagnosticata din 1998 cu hipertiroidizm si am luat 6 luni TYROZOL, este eficace dar atentie mare la alimentatie ca te poti ingrasa foarte mult si nu prea ai sanse sa mai slabesti. In legatura cu simptomele, eu nu am absolut niciuna specifica acestei boli si totusi ma lupt cu ea de atatea ani. Dar daca ai grije de tine poti sa lupti in potriva ei. Multa rabdare si totul va fi bine. Multa sanatate si inca ceva dar este si un inconvenient sarputea sa nu mai poti ave copiii. La mine simptomele se regasesc pe partea de ginecologie, acolo face ravagi, tiroida are legatura cu toate organele principale ale organismului.

    2
    0

  • Silvester pe 16 Mar 2008, 15:28
    Hipertiroidie

    Eu tocmai am fost diagnosticata cu hipertiroidie subclinica (pe baza echografiei si a analizelor specifice) si mi s-a dat tyrozol 1/2cp de 3 ori pe zi. Nu prezint simptomele hipertioridismului. Nu stiu daca boala se va agrava sau ma voi insanatosi; dupa o luna de tratament voi face din nou analize. Ce tratamente naturiste au efect in cazul hipertiroidiei?

    0
    0

  • Oana Maria pe 10 Mar 2008, 12:12
    Hipertiroidie

    Si eu am fost diagnosticata cu hipertiroidie de medicul de familie si mi-a zis sa ma duc repede la un medic endocrinolog sa mi-o examinez mai bine. Am inceput sa imi fac griji cand am inceput sa scad in greutate, desi mancam foarte bine. Sunt foarte ingrijorata de ce citesc la voi, si imi este foarte frica ca nu o sa ma mai fac bine. Se poate trata, ca nu am inteles... S-a vindecat cineva si este o persoana normala acum? Tyrozolul este singurul tartament in afara operatiei? Exista ceva naturist care vindeca? Sunt persoane care au o greutate normala si nu au problme de nervozitate, vedere, transpiratie?

    0
    0

  • larisa1985 pe 5 Mar 2008, 15:10

    Daca ti-a fost indicat tratamentul inseamna ca boala este intr-o faza incipienta, si bineinteles ca este recomandat. Dar mai exista situatia cand iti este recomandat un tratament tocmai pentru a te pregati de operatie.

    0
    0

  • alexandra pe 5 Mar 2008, 13:50
    Hipertiroidie

    Ce e mai bun? Tratamentul sau operatia?

    0
    0

  • ramona pe 24 Feb 2008, 16:37

    Am hipertiroidism de doi ani si din cauza acestei boli nu raman insarcinata. Am luat medicamente dar nu mi-a trecut boala si acum am renuntat la ele ca vreau sa fac un bebe. Ma ingrozeste gandul ca poate nu voi avea un copil niciodata. Toate sperantele mele sunt la dumnezeu si incerc sa raman calma pentru ca din cauza stresului m-am imbolnavit de la bun inceput.

    0
    0

  • doina pe 19 Feb 2008, 21:10
    Salut

    De 3 ani jumate fac tratament cu tirozol si nu l-am intrerupt nicio zi. Am trecut prin toate fazele de la slabit la oboseala, la temuraturi, nervozitate, transpiratie care acum se face simtita la stres, rarirea parului... am pus kilograme pe mine din momentul in care glanda a inceput sa se normalizeze dar sub tratament. In noiembrie anul trecut mi sa oprit tratamentul iar dupa o luna analizele mi-au iesit proaste ca la inceput. De atunci nu mai am curajul sa opresc tratamentul mai ales ca am facut si o hipertensiune din cauza glandei. Tin legatura cu medicul meu de 3 ani jumate, ma duc regulat la control dar boala nu o pot stapani decat cu tratament. Mai sunt 2 modalitati de rezolvare dar astea tot la indicatia medicului... operatia si iodul radioactiv care distruge glanda. Tot hipertiroia da dereglari de ciclu si alte probleme ginecologice. Si mie mi s-a interzis sa mai fac copii caci riscul de a pierde sarcina este foarte mare si implica o supraveghere atat din partea ginecologului cat si a medicului endocrinolog.

    0
    0

  • D.DANIELA pe 14 Feb 2008, 19:02

    GLANDA TIROIDA AFECTEAZA OVARELE - CHISTURI OVARIENE

    0
    4

  • Cornelia pe 5 Feb 2008, 08:36
    Hipertiroidism vs. scleroza multipla

    Buna ziua, Aam 61 ani si doresc sa va expun pe aceasta cale situatia mea cu rugamintea de a-mi acorda ajutor in tratarea bolii respective: - debut scleroza multipla din 1966. Tratament pana in 1990 cu perfuzii ACTH+B1,B6, sinactem, cortoxin, milgamma H la puseuri. - debut hipertiroidism (gusa toxica) din 2006 noiembrie. Analize: 11.01.2007 - FT4 - 22.09; TSH <0.005, Nr.leucocite 3.92 mii/nL 08.03.2007 TSH 0.01; FT4 1.17; glicemie 142.3; colesterol 318 25.09.2007 - FT3-6.96 23.01.2008 - Leucocite 4800 Tratamentul de debut-Tyrozol 0.5mg ( 40buc/zi-10 zile, 3buc/zi-10 zile,2 buc/zi-10zile, 1buc/zi-10zile. Alt medic a recomandat Tyrozol 10mg-2/zi mereu. Deoarece am constatat ca tyrozolul imi afecteaza grav scleroza, mi-a fost dat prednison timp de 3 saptamani cu tirozol dar nu am rezolvat durerile pricinuite drept pentru care am redus tirozolul la 1 tb/zi (10mg). In prezent am dureri musculare si nu pot sa merg decat cativa pasi. Nu stiu daca tratamentul pentru tiroida mi-a rascolit scleroza. Pana la aparitia hipertiroidismului am avut o perioada foarte lunga (18 ani) fara pusee neurologice. Va multumesc pentru un sfat.

    0
    0

  • ela pe 1 Feb 2008, 23:28
    Hipertiroidie

    Buna seara! Eu iau tyrozol de 10 din mai 2007 am un servici stresant si program prelungit de cele mai multe ori.... nu prea ajung sa ma odihnesc decat foarte rar, iar ochii imi sunt solicit foarte mult. Reusesc sa ma controlez la serviciu dar seara cand ajung acasa e foarte greu... problema e ca analizele ies mai bune atunci cand iau tyroz. neintrerupt cam 2 cp/zi dar de simtit parca ma simt rau aproape ca la inceput si simt ca vederea e din ce in ce mai rea... ochii mai "durerosi" - m-amm cam plictisit sa iau sa iau atata tyroz. Dr. mi-a recomandat inca un an de tratament cu analize periodice... dar imi cade parul tare parca as face tratament cu citostatice si sunt sigura ca are si alte efecte negative pe langa cele putine pozitive. Ce sa fac? Va rog sa ma ajutati? Multumesc.

    0
    1

  • Larisa pe 28 Ian 2008, 19:52

    Da, din pacate hipertiroida se manifesta si prin transpiratie excesiva. Multa sanatate.

    0
    3

  • d_benone pe 26 Ian 2008, 21:19
    Hipertiroidie

    Hiperhidroza(transpiratia excesiva), tot din cauza hipertiroidiei apare?. Multumesc.

    0
    0

  • carol_anamaria@yahoo.com pe 8 Ian 2008, 14:44
    hipertiroidie

    salut la toata lumea si la multi ani.si eu am hipertiroidism de mai multi ani.si de boala aceasta nu te ingrasi ci din contra.te ingrasi cand ai hipotiroidism.

    1
    0

  • lavinia lup pe 22 Nov 2007, 17:37
    hipertiroidie

    te poti ingrasa?

    2
    2

  • lavinia pe 21 Nov 2007, 18:45
    hipertiroidie

    intrebarea este: se vindeca sau nu? se opereaza sau mai bine nu? stie cineva?

    0
    0

  • kitty07 pe 13 Sep 2007, 12:40
    hipertiroidie

    Am facut si eu un tratament destul de indelungat cu tirozol si mi-am dat seama ca nu s-a schimbat nimic. Oare nu e bun? Ar trebui sa incerc altceva? Acuma sunt un dezastru, nu sunt in stare de nimic uneori, sunt tot timpul obosita, fara putere si nu mai am rabdare cu copiii, sunt foarte nervoasa mai tot timpul si fara motiv. Nu mai stiu ce sa fac sau la ce medic sa mai merg. As face orice pentru a avea din nou o viata normala. Dar oare ce ar trebui sa fac?

    0
    0

  • maria iov pe 28 Aug 2007, 16:52
    hipertiroidia

    cred ca ar trebui sa ai o permanenta legatura cu doctorul tau. tratamentul nu trebuie intrerupt dupa ureche ci numai la indicatia medicului. este foarte important sa iei un tratament corect, crede-ma stiu ce vorbesc. am ajuns la specialist la inceputul afectiunii,am un dr. foarte bun care m-a ajutat dar am pastrat permanent legatura, am respectat intocmai indicatiile am fost foarte ascultatoare.acum sunt bine.

    2
    0

  • didi pe 27 Aug 2007, 12:42
    hipertiroidie

    boala sa declansat anul trecut am fost la medic si mia dat un tratament gresit diagnosticu a fost corect am fost la alt medic si mi sa dat un tratamentnt corect si acum ma simt bine nu am mai fost de 4 luni la medic nu am mai luat tratament ce sa fac

    0
    0

  • adriana iliescu pe 25 Aug 2007, 11:51
    hipertiroidie

    cred ca daca tratamentul pentru aceasta boala iti este administrat de un medic specialist , dar care nu-si da interesul boala se poate agrava. Asa am patit eu cu medicul meu de la parhon . cand am spus ca doza de tirozol de 30 mg/zi este prea mare pentru mine m-a chemat sa ma reexamineze. cand am ajuns la spital mi-a zis ca nu are timp de mine si am inceput eu tratamentul cu 10 mg/zi. dupa ce m-am simtit rau deoarece doza era prea mare , am scazut-o eu la 2 mg/zi si am comunicat doamnei doctor. in prezent iau 10 mg/zi dar tot nu imi este bine. la iod am avut ric 100% si cativa noduli in partea dreapta. prima data au fost durerosi iar dupa tratament au scazut si a disparut durerea. Ce pot face deoarece din aceasta cauza nu pot ramane insarcinata ( sau asa mi-a zis medicul)? Vederea scade cate putin dar avand in vedere ca sofez este o mare problema.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod