4.Fructele de pădure
Doar două porţii de fructe de pădure consumate pe săptămână au un impact spectaculos asupra sănătăţii creierului. S-a constatat că fructele de pădure încetinesc procesul de degradare a creierului, protejându-l astfel de boli grave. Consumă căpşuni, afine, zmeură, cătină, coacăze şi mure, atât proaspete când le găseşti uşor, cât şi congelate. Dr. Oz recomandă în special afinele pe care să le consumi de două ori pe săptămână.
5. Cerealele integrale
Sunt importante pentru sănătatea creierului, însă trebuie să le alegi mereu pe cele integrale. Consumă la micul dejun un terci de ovăz sau alege pentru prânz quinoa, orzul, orezul brun, amarantul, hrişca sau pastele integrale.
Dr. Oz recomandă cel puţin trei porţii de cereale integrale pe săptămână.
6. Oleaginoasele
Nucile şi seminţele crude aduc un aport însemnat de grăsimi bune, fibre şi antioxidanţi, nutrienţi importanţi pentru sănătatea creierului. De asemenea, s-a constatat că oleaginoasele scad colesterolul rău şi reduc riscul de apariţie a bolilor de inimă. Consumă cel puţin 5 porţii de nuci/seminţe (o porţie înseamnă un pumn mic) pe săptămână pentru a proteja creierul de Alzheimer.
7. Vinul roşu
Boala Alzheimer determină formarea de depozite anormale de peptide beta-amiloide în creier care au diverse forme şi dimensiuni. Potrivit unui studiu citat de Dr.
Oz în emisiunea sa, se pare că vinul roşu consumat cu moderaţie are un impact asupra formei pe care le au aceste depozite şi le împiedică să se prindă de celulele nervoase.
8. Uleiul de măsline presat la rece
Cercetările au arătat că persoanele care folosesc uleiul de măsline presat la rece în dieta lor zilnică au un risc mult diminuat de a suferi de boli cerebrale grave.
Posteaza comentariu