Beneficiile semintelor de in au fost demonstrate cu ajutorul mai multor studii, printre care se regasesc si studii pentru scaderea totala a colesterolului sau pentru scaderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rau"), unde inul a dat rezultate remarcabile. Alte benefiicii ale semintelor de in sunt: scaderea trigliceridelor din sange si scaderea presiunii sangvine.
Alte beneficii ale semintelor din in
Pe langa acidul alfa linolenic, semintele de in mai sunt bogate si in lignan. Liganunl este un tip de fitoestrogen (antioxidant) care, de asemenea, are un continut bogat in fibre. Cercetatorii sustin ca lignanul din semintele de in aduce multe promisiuni in batalia cu afectiunile, incluzand un rol important in prevenirea cancerului, mai ales cancerul la san.
Ultimele studii arata inca o data beneficiile semintelor de in, insa de aceasta data este vorba despre uleiul de in. Acesta este de ajutor in afectiunile Crohn si colite. Uleiul se pare ca poate sa vindece partea interioara a intestinelor inflamate.
Introdu gradual semintele de in in alimentatia ta zilnica. Intr-adevar, foarte multe produse alimentare contin seminte de in, cum sunt: painea, cerealele si produsele de brutarie, insa nu sunt suficiente.
Cum poti introduce semintele de in in alimentele pregatite acasa?
1. Adauga seminte de in la salate sau cereale.
2. Inlocuieste ouale cu un amestec din seminte de in cand vrei sa faci un aluat pentru briose sau clatite, de exemplu. Astfel, o lingura cu seminte de in macinate si 3 linguri cu apa inlocuiesc un ou. Produsul final va avea un volum mai mic, dar va fi cu mult mai gustos.
3. Adauga semintele la alte retete unde se cere savoarea alunelor.
4. Inlocuieste celelalte uleiuri cu uleiul din seminte de in.
© Copyright:
Lasa semintele de in sa iti protejeze inima!
Continutul ridicat de acid linolenic alfa a reusit sa transforme aceasta planta antica intr-un aliment modern miraculos. Acidul alfa linolenic este un tip de organism din care provin acizii grasi omega 3, similari celor care se gasesc in pestii oceanici.
Comentariile 51-56 din 56
Mi-as dorii sa stiu mai multe lucruri despre in si despre o eventuala cura, pt. diferite afectiuni.
Poi sunt de aceiasi parere.
Eu folosesc seminte de in de multa vreme alternate cu alte seminte si imi fac bine plus ca mi-a rezolvat tranzitul intestinal.
Sunt foarte bune si impotriva constipatiei. Se pun 2-3 linguri intr-un pahar cu apa si se lasa cateva ore, apoi se bea si lichidul, se mananca si semintele. In intestin ele formeaza un dop care impinge toate rezidurile.
Interesant articolul vizand semintele de in. Am auzit inainte de rolul acestora in curele de slabire iar acum, important pentru mine, aflu ca au un rol deosebit in protejarea inimii. Voi incerca pe viitor.
Am mai auzit de efectul benefic al semintelor de in. Trebuie sa incerc. Multumesc.
Posteaza comentariu