De mai bine de trei ani, nu mai cumpăr roșii din piață sau de la supermarket, nici ardei, castraveți sau vinete. Le culeg direct din grădina mea și pot să vă spun că este o senzație minunată. Este o adevărată satisfacție să știi că mănânci o legumă sănătoasă, curată, fără chimicale și zile întregi petrecute prin depozite și plimbată prin toate mâinile. Și pe care ai crescut-o tu, de la sămânță până a ajuns în farfurie. |
Mulți sunt dispuși să plătească mai mult pentru produsele organice. Dar este agricultura organică soluția pentru a reduce impactul asupra mediului? Și ne putem baza pe ea pentru a asigura hrana întregii populații a globului, în detrimentul agriculturii convenționale? Realitatea ne arată că avem nevoie de amândouă.
|
Toata lumea a auzit de organismele modificate genetic. Pe scurt, OMG. Din noianul de informatii care dau în fiecare zi buzna peste noi, am rămas doar cu ideea că trebuie să ne ferim de ele. Dar știm clar ce sunt organismele modificate genetic? Chiar sunt periculoase? |
Când eram tânără, prin studenție, de exemplu, nu mă interesa câtuși de puțin ce mănânc. Aveam impresia că oamenii pun prea mult preț pe mâncare și pierd timp prețios discutând despre asta.
|
De fiecare dată când cumperi mâncare, de fiecare dată când gătești și de fiecare dată când mănânci, ai de ales. Și, vrând-nevrând, conștient sau instinctual, faci niște alegeri. Etichetele ar trebui să te ajute, dar de multe ori acestea mai mult te încurcă.
|
Ziua mondială a solului (World Soil Day) marchează în fiecare an, pe 5 decembrie, importanţa menţinerii unui sol sănătos şi gestionării durabile a resurselor sale. Pământul care ne hrănește ascunde câteva secrete surprinzătoare care ne arată de ce este la fel de prețios ca apa, aerul, pădurile și celelalte elemente ale naturii pe care le folosim pentru a supraviețui și a ne dezvolta.
|