6 paşi pentru o pedichiură impecabilă făcută acasă

Pe timpul verii unghiile de la picioare sunt mult mai expuse privirilor. Mai ales dacă îţi place să porţi sandale, atunci trebuie să ai o pedichiură ireproşabilă.

Pe timpul verii unghiile de la picioare sunt mult mai expuse privirilor. Mai ales dacă îţi place să porţi sandale, atunci trebuie să ai o pedichiură ireproşabilă.

Şi, pentru că de multe ori nu avem timp să ne programăm la un salon, este bine să învăţăm să ne facem singure, acasă, o pedichiură ca la carte. 

Răsfăţ pentru picioarele tale
Primul pas pe care trebuie să-l urmezi este să-ţi pregăteşti picioarele. Ai nevoie de un vas cu apă călduţă, în care să adaugi sare de baie. Timp de 15-20 de minute îţi laşi picioarele la înmuiat în acest vas. Sarea de mare te va ajuta să scapi de pielea moartă şi de bătături.

Exfolierea călcâielor
După ce s-au înmuiat bine, picioarele tale trebuie exfoliate.

Un gomaj pe bază de sare pentru îndepărtarea celulelor moarte este ideal. Însă, dacă ai zone în care s-a format calus în exces, trebuie să foloseşti o piatră ponce sau o pilă specială. Foarte important, dacă foloseşti asemenea ustensile, nu trebuie să o faci decât o dată pe săptămână. Cu cât le foloseşti mai des, cu atât ţi se va îngroşa mai repede acea zonă.

Cuticulele, la control
Următorul pas este împingerea cuticulelor. Ai nevoie de un beţişor special pentru a le împinge. Ştiu că primul impuls este să foloseşti o forfecuţă, cu care să le tai, însă, dacă te obişnuieşti cu un beţişor, în timp, cuticulele tale vor creşte tot mai puţin.

Important este să ai răbdare şi să faci trecerea de la forfecuţă la beţişor. După ce ai rezolvat cuticulele trebuie să-ţi tai unghiile, cât mai drept. Colţurile unghiilor trebuie să fie întotdeauna pătrate, astfel încât să eviţi încarnarea lor. La sfârşit, finisează fiecare vârf de unghie cu ajutorul unei pile de unghii. 

Un lac colorat
După ce ai terminat de tăiat şi de pilit trebuie să-ţi ştergi bine unghiile pentru a elimina praful de unghie rămas de la tăiat şi pilit. Pentru aplicarea ojei, ai nevoie de un îndepărtor de degete, special pentru pedichiură. Acesta te va ajuta să nu-ţi murdăreşti degetele între ele. Când aplici culoare pe unghie, nu uita să elimini excesul de ojă de pe pensulă.

Lacul se aplică din interior spre exterior, dintr-o singură mişcare. Ideal este să aplici două straturi, dar nu uita că trebuie să aştepţi puţin între cele două aplicări. Foloseşte beţişoarele cosmetice cu vată, înmuiate în accetonă, dacă ai dat cu ojă pe lângă unghie. 

Hidratare intensă

După ce ţi s-a uscat oja de pe degete, urmează hidratarea. Ideal ar fi să aplici o cremă specială pentru picioare, pentru că pielea din această zonă este mai groasă decât pe restul corpului. Dacă nu ai o astfel de cremă, încearcă un unt de corp. Acesta este mult mai hrănitor. Un sfat foarte bun, pe care îl poţi pune în aplicare seara, înainte de culcare: aplică cremă din abundenţă, masează-ţi bine tălpile şi pune-ţi o pereche de şosete cu care să dormi toată noaptea.

Dimineaţa vei avea o piele catifelată.

Când te grăbeşti

În acele zile în care eşti pe fugă, dar trebuie să-ţi aranjezi manichiura, nu folosi oje colorate intens. Acestea sunt mai greu de aplicat, ai nevoie de o precizie mai mare, şi se usucă mai greu. Ideale sunt acele soluţii pentru uscare rapidă, pe care le aplici după ultimul strat de ojă. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod