Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.
Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.
Ea se poate manifesta in diferite moduri:
Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.
Care sunt persoanele afectate de acnee?
Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.
O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.
Care sunt zonele predispuse la acnee?
Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.
Cand apare acneea?
De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.
Cum te afecteaza acneea?
Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.
Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.
Care sunt factorii care cauzeaza aparitia acneei?
Hipersecretia glandelor sebacee - glandele sebacee sunt localizate in profunzimea epidermei. Fiecare dintre ele este "conectata" cu un canal stramt, numit folicul, unde se afla un fir de par. Glandele acestea produc o secretie uleioasa, cunoscuta sub denumirea de sebum, care se raspandeste spre suprafata pielii prin intermediul foliculilor, pe care ii lubrifiaza - actiune exercitata si asupra portiunii de epiderma ce inconjoara fiecare folicul in parte. Fiecare folicul are o deschidere externa (la suprafata epidermei), care se numeste por. Dimensiunea glandelor sebacee este variabila, cele mai mari fiind asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism.
Blocarea porilor - ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee, epiderma capata un aspect lucios, fiind "uleioasa" la atingere. Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru.
Infectia bacteriana - cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia. Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile.
Inflamatia pielii este insotita de simptome precum: inrosire, stare de disconfort si fierbinteala la nivelul epidermei. Inflamatia apare atunci ca urmare a incercarii sistemului imunitar de a respinge o substanta straina - in cazul de fata fie bacteriile, fie componentele iritante produse de acestea.
Acesti patru factori contribuie la blocarea porilor, ceea ce se manifesta prin
aparitia punctelor negre, respectiv albe, a pustulelor (cunoscute sub denumire de cosuri) si a chisturilor.
Punctele negre se formeaza atunci cand porii sunt blocati aproape de suprafata pielii. De regula nu se inflameaza, iar culoarea lor se datoreaza unui pigment negru - si nu a reziduurilor depuse in pori.
Punctele albe se dezvolta ca urmare a unui blocaj survenit in profunzimea porului. In lipsa unei cai de drenaj, sebumul se acumuleaza la nivelul pielii, astfel formandu-se puncte albe sau de culoarea pielii. Spre deosebire de punctele negre, punctele albe prezinta o probabilitate mai crescuta de a conduce la aparitia cosurilor.
Pustulele (cosurile) apar atunci cand peretii folicului blocat se rup. Sebumul, celulele moarte si bacteriile care se gasesc in mod normal la suprafata pielii patrund in interior si irita epiderma, formand mici inflamatii.
Chisturile sunt acele inflamatii mai mari, de culoare rosie, situate in profunzimea epidermei, care indica o infectie aflata intr-un stadiu mai avansat.
Alti factori care contribuie la agravarea acneei:
Alimentatia defectuoasa - persoanele care consuma in mod constant ciocolata, snacks-uri si, in general, alimente de tip fast-food sunt mai expuse la aparitia acneei. Pe de alta parte, in urma unui proiect de cercetare intreprins de o echipa de nutritionisti din strainatate, s-a ajuns la concluzia ca oamenii a caror alimentatie zilnica este compusa in principal din fructe, legume, peste si carne slaba nu prezinta simptome specifice acneei. Specialistii in nutritie recomanda o dieta cat mai saraca in grasimi, cereale, paine si dulciuri. Cresterea cantitatii de zahar la nivel sanguin, ce survine ca urmare a consumului ridicat de alimente mentionate, are drept consecinta stimularea unor modificari hormonale care constituie "avanpremiera" acneei;
Un rol important in aparitia acneei il constituie factorul ereditar;
Stresul este "responsabil" uneori de aparitia acneei. Modificarile de ordin hormonal pot aparea ca urmare a stresului, iar hormonii sunt cei care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Exista riscul ca aceste persoane sa opteze pentru un tratament impropriu al acneei, tocmai pentru ca nu au detectat adevarata ei cauza, fapt care poate agrava situatia;
Transpiratia se pare ca inrautateste starea acneei in 15% din cazuri. De asemenea, umiditatea si hainele stramte ii pot agrava starea;
Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.
Cum se poate preveni acneea?
Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul, vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei.
Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
Constipatia este principalul motiv care determina aparitia acneei;
Consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii;
Evita consumul de ciocolata, alimente prajite si zahar rafinat;
Pastreaza-ti pielea mereu curata cu ajutorul sapunurilor blande si a apei caldute;
Nu incerca sa cojesti cosurile, deoarece s-ar putea sa ramai cu semne pe fata;
Mananca multe fructe si legume;
Ia suplimente de vitamina B complex si zinc in fiecare zi pentru a intari rezistenta pielii;
Aplica o pasta din castravete pe fata si indeparteaz-o dupa 20-30 de minute cu apa calduta.
Comentariile 301-350 din 487
Daca nimic nu merge, incercati cu rugaciuni multe....... poate se indura Cel de sus...... :)
toata lumea da solutii pt acneea de pe fata.eu am probleme mai mari cu spatele.ce ar trebui sa fac?nu stiu ce sa mai incerc si medicii sunt f indiferenti.am 20 de ani si inca ma confrunt cu problema aceasta
Fratele Meu Are Accene Accentuat...eu Am Doar 14 Ani...el 18...si Ash Vrea Sa Imi Recomandati Cum As Putea Sa La Previn...ca Sa Nu Apara Si La Mene...va Implorrrrrrrrrr...
am 17 ani si credeam ca eu nu voi avea niciodata problema asta, pana acum o luna cand am avut o invazie de cosuri pe fata, asta dupa ce aveam un ten de invidiat, fara nici macar o imperfectiune. am inceput sa fac tratament cu masti si geluri si incep sa-mi revin. varsta...ce sa-i faci?!
eu am gasit solutia,scumpilor! mergeti in farmacii si cereti "Zynerit".te lasa fara cosuri a doua zi.Uite cum face-ti:va spalati dimineata si seara cu un gel antibacterian,este important sa nu adormiti nedemakiate fetelor,apoi,daca aveti cosuri mai mari,le stergeti cu spirt si le spargeti usor,dupa aceea le da-ti cu zynerit si a 2-a zi nu mai sunt.ele mai mici trec mai greu,dar trec.este cam scump produsul,dar merita!!!
nu mai am rabdare!!!!!!!!flosesc de 1 an si ceva tretamentul de la dermatolog...acelasi ...la inceput cam dupa 6 luni a dat rezultate intradevar,dar dupa aceea mi s-a umplut fata de cosuri ca un fel de eruptie vulcanica...am fost la ginecolog si mi-a dat anticonceptionale''diane''dupa o luna de treatament nu se observa nici o amelirare din contra;imi apar tot mai multe....si mai multe...unele chiar dureroase!!!!!!!!!nu mai suport sa ma uit in oglinda ,ma urasc ,as vrea sa nu mai exist sufar enorm de mult ...intotdeauna am fost mai optimista in privinta acneei dar acum am ajuns la limita.am inceput sa nu ma mai duc la scoala sa imi vad colegele ce niste fete perfecte fara urme de cosuri.o colege de-a mea era cum sunt eu acum pe fata si i-am recomandat zinerit (p atunci foloseam si eu si dadea rezultate)si dupa apx 4 luni nu mai are deloc ..nici un cos macar ...nu e drept!!!!!!!!!!!mie de ce nu-mi dispar odata?sunt cu moralul la pamant din cauza asta nu vreau sa ma duc la psihiatru din cauza asta !!!!!!!!!!mi se spune mereu sa am rabdare ..dar cate rabdare sa mai am???????????pana cand?acum astept rezultatele de la testul pe care l-am facut la ginecolog.sa vad ce o sa-mi prescrie ...poate va avea totusi efect.acum viata mea e un haos din cauza asta.....ceeea ce v-as ruga ar fi sa-mi spuneti CUM SA MAI GANDESC POZITIV CUM SA MAI LUPT IMPOTRIVA ACESTEI ''BOLI''CE TE SEACA PUTIN CATE PUTIN.....VA ROG AJUTATI-MA CUMVA ....ORICE SFAT E SUPER BINE VENIT......................Adresa mea de e-mail este....K_RMEN007@YAHOO.COM
[QUOTE=Mariana Sug]Dragii mai vreau sa va spun ca pt a scapa de acnee trebuie sa va imbunatatiti viata sexuala.Cum?.Prin sex non-stop si sex oral luni si joi,iar sambata pe amandoua.Asa o sa scapati garanta de acnee,sau cel putin o sa scapati de ea.k spor la treaba.[/QUOTE] ASTA e un gest disperat de a scapa de cosuri la tine!!1!!te-ai face ''curva ''(scuze de exprimare si nu ma refer la tine ...)dak ti-ar spune cineva ca asa scapi de coosuri!!!!!!!!!!?????????????ti-ai pierde respectul in fata celorlalti si in fata ta pt acnee care poate fi tratata .....???mmmm...cam dubios sfat ...mai bn tine-l pt tine ...sa scapi doar tu de cosuri prin metoda asta.....fara suparare.....
Probabil ca Mariana are dreptate...dar eu va spun ca si prin abstinenta puteti scapa...6 luni abtineti-va de la sex si carne si scapati.La mine a mers dar dupa aia nu am rezistat si m-au invadat iar:)))
eu...sunt adolescenta..si am invatat de la bunica mea multe trucuri..in privinta acneei stiu o solutie care da 100% rezultate benefice tenului "imbolnavit" de cosuri ..si anume...argila..pentru ca absoarbe tot sebumul..toata "grasimea"..si in plus,in farmacii e foarte ieftin un pliculet de argila (cam 0,6 lei) si merita sa incercatzi..ar mai fi si faina de porumb :))) da..stiu...pare amuzant..dar curatza tenul..Eu spal fatza cu un sapun cu un ph neurtu, apoi masez cu faina de porumb...aplic argila..o as sa se usuce...clatesc...si folosesc o crema speciala impotriva acneei...la mine merge..dar depinde de organismul fiecaruia....multa bafta :)
demachiantele cu zinc..mai e o crema rom ce ajuta eritroacnol
Mi-e imi apar cosuri din cauza stresului! pana sa incep scoala aveam un ten super curat...acum din cauza stresului m-am umplut de cosuri...poate si din cauza vremii de afara care imi deterioareaza foarte rau pielea...trebuie ingrijita foarte atent...incercati o crema cu extract de galbenele si musetel...normal dupa ce va curatati fata...e calmanta si regeneratoare...la mine merge...cat de cat...a, si nu va fardati...stiti f bine ca va distrugeti tenul...mai ales daca aveti cosuri...
eu m-am luptat cu acneea 5 ani de zile si singurul lucru dintre sutele de tratamente folosite a fost reteta bunici mele care continea 1 lingurita de miere de albine amestecata cu 5-6 picaturi de zeama de lamaie amestecae bine si aplicata pe intreaga fata. Dar inainte de aplicarea acestei paste spalati-va cu faina de porumb(chiar dak suna ciudat)Pe mine m-a ajutat fff mult, si inca un sfat primit de la dermatologul meu folositi fondul de ten(dar unul de calitate)caci aceste protejeaza acneea de praf, e mai bine sa o protejezi cu un fond de ten decat sa o lasi sa aiba contact cu praful de afara. succes la toti
de obicei nu am probleme cu cosurile decat vra din cauza caldurii insa problema grava e la menstruatie cand imi apar o multime de cosuri. am incercat o multime de creme insa fara nici un rezultat nu cred ca voi scapa de aceste cosuri vreodata....si acum un sfat ptr fete dak aveti un cos mare sa nu incercati sa il acoperiti cu fond de ten ptr ca va fi mai grav ....pupiciii
si eu am avut probleme cu acneea ca si voi ceilalti.au fost chiar perioade critice cand pur si simplu nu stiam ce sa fac sa scap de chinul asta.am incercat, bineinteles, o multime de creme ineficiente de la diferite firme aparute pe piata.si in sfarsit, cand m-am gandit si eu sa consult un dermatolog am gasit remediul-minune.mi-a recomandat niste pastilute numite roacutan, si pe care nu le poti lua fara acordul medicului.sfatul meu:consultati un dermatolog.
toti colegii mei erau stresati d cosuri pana cand profa nostra de bio ne-a oferit o solutiee salvatoare:curatare tenului inainte de culcare. am folosit o substanta astringenta, dar se poate si cu ceai de musetal. success!
buna.......ce sa zic si yo sufar de acceasta boala numita acnee.....imi apar imi dispar......nici nu stiu ce sa mai fac bineinteles folosesc multe creme,masti si toate produsele cosmetice posibile pt asta.......dar concluzia mea este k cea mai buna metoda de a scapa de asta sunt produsele naturiste de orice tip,alimentatia si un sfat pt toate adolescentele:cosurile apar atunci cand nu vrem sa ne apara,cand urmam sa ne ducem la o intalnire si vrem sa aratam k o "papusa barbie".....nu va pierdeti increderea toate suferim de asta fiti vesele si aveti incredere in voi....un cos la urma urmei nu poate sa strice o zi sau o seara de neuitat......cius
Acneea asta este pur si simplu ingrozitoare, eu am urmat un tratament cu antibiotice timp de 3 luni, apoi l-am intrerupt.Si imediat la 2 saptamani, iar mi s-a umplut fata de cosuri.Mai grav este ca imi disparusera de pe spate si acum mi-au aparut iarasi, nu stiu ce sa fac. Atata timp cat iau pastilele este bine, dar imediat ce intrerup imi apar iar....nu stiu ce sa mai fac
sincera sa fiu si eu am suferit de acneea,dar daca va spun cu ce m-a trecut nu ma credeti,dar oricum eu va zic ca nu e nici o rusine.eu pana la 16 ani am avut acnee,dupa ce am facut prima data sex a inceput sa-mi dispara usor usor ,iar acum nu mai am aproape nimik pe fata!e o metoda pentru fetele trecute de 16 ani!bafta
nu cred ca contactul tau`..sexual a contribuit la disparitia cosurilor...crede-ma!...cosurile apar si de la stres, si de la nespalarea fetei, dar asa cum vin, asa pleaca.in decurs de o saptamana, o sa dispara, dar vor aparea si altii. deci fetelor, in cazul asta, rabdarea si curatenia fetei..sunt de aur! rabdare, frumusetea nu cinsta neaparat intr-o fata de bibelou!. daca sunteti frumoase in interior, nu aveti de ce sa va faceti griji..curaj!..sunteti frumoase`!.:) PUPici..fete`.!~~~nia`.~~
am descoperit ca una din cauzele ptr care imi apare acnee este faptul ca am chist ovarian si dereglare hormonala care imi afecteaza tenul chiar si dupa 21 de ani.duceti-va la un dermatolog!faceti-va o ecografie!aveti grija de voi!
As avea o intrebare!!Acneea se poate transmite la o alta persoana fie prin raport sexual sau prin sarut?Sper sa primesc raspuns.Va multumesc!!
nu, nu se transmite.Eu am descoperit si un stafilococ la nivelul dermei si fac un autovaccin, dar sotul meu nu a luat in 11 ani de cand suntem impreuna si nici fetita mea de 3 ani. Daca esti predispus la acnee , ai si dupa ce nasti....indiferent daca ai sau nu o viata sexuala constanta sau nu!Asta este: exces de foliculita...chisturi ovariene....exces de sebum la nivelul fetei.....microbi gen stafilococi, probleme endocrine....multe
am o prietena care sufera de o forma grava de acnee.foloseste niste produse antiacneice cam scumpe dar nici un rezultat.ce e de facut!
am si eu o intebare :sunt disperata pt ca am cosuri pe spate decolteu si brate de vreo5 ani buni .nicicum nu reusesc sa cap de ele.le-am rupt au ramas cicatrici si cel mai grav e ca tot apar.am 21ani si mi-e jena sa ma dezbrac.
mai din cate produse am folosit eu,niciunu nu mia fost de ajutor erau bune atunci cand le foloseam,dar dupaceia dinou apareau si parerea mea e sa nu folositi produse care sunt scumpe si au multe reclam,folositi ceea ce credeti voi ca var ajuta,sau consultati un specialist.
Solarul Este Benefic Pielii
De la un timp tot mai multe acnee apar pe frunte.de ce pe frunte?
intra pa pagina la produsul 'proactiv'are 2 formule originala si blinda. Actioneaza garantat!
Nu exista nici o dovada stiintifica care sa sa sustina aceasta teorie,dar asta nu insemna ca poti manca cata ciocolata vrei!Pentru a avea un ten frumos,e important sa ai o diete echilibrata.Insa putina ciocolata din cand in cand nu-ti face nici un rau.
Parerea mea este k dereglarea hormonala influenteaza aparitia acneei.De fapt e sigur si acest lucru il simt pe propria-mi piele.Am trecut de varsta pubertatii (20ani)si in cobtinuare am probleme in ceea ce priveste acneea.
sunt una din persoanele,care se lupta cu aceasta acnee,si nu stiu ca sa mai fac.Am urmat tratamente peste tratamente si nu imi trece de cat cu tetraciclina.nu pot lua tot timp medicamente.Dupa ce am intrerupt tratamentul mi-au aparut iara,nu stiu ce sa mai fac,sunt fff complexata,ce ma sfatuiti?
E cumva posibil sa-ti apara acnee din cauza ca ai mers in alta tara? O prietena mi-a spus ca mie mi-a aparut acnee la aceasta varsta(23 ani)din cauza ca am fost in vacanta de vara in Italia. Nu stiu ce sa mai fac! Am folosit Skinoren Zynerit, dar degeaba. Daca m-ati putea sfatui!? Adresa mea de mail este: ioanab2004@yahoo.ro
Cred ca e nevoie sa va adresati medicului-dermotolog,deoarece fiecare ten are specificul sau.Dar un sfat oricum va dau:nu va culcati seara pina nu v-ati spalat pe fata,si consumati cit mai multe fructe,evitind orange.
de-5-ani-am-acnee-adica-din-clasa-a-patra-am-incercat-tot-felul-de-tratamente-am-fost-la-cosmetica-am-folosit-creme-dar-dupa-folosirea-lor-fata-se-usuca-si-incepe-si-se-cojeste-si-nu-mai-stiu-ce-sa-mai-fac!!!ce-ma-sfatuiti-sa-fac????
Dak vreti sa scapati d acnee incepeti-va viata sexuala!! Dak nu merge incercati o data fara prezervativ!!
Referitor la ce a scris "rafi",este foarte adevarat; cel putin in cazul meu. Incercati! Nu pierdeti nimic!
eu nu cred k trebuie sa faci sex k sa-ti treaca,cosurile. Este o prostie.pentru a scapa de acnee nu trebuie sa folosim fonduri de ten si mai ales trebuie sa fim atenti sa nu punem mainile murdare pe fata.Asta este parerea mea.
curata fata si dimineata si seara cu lotiune
spuneti si voi mai multe
eu cred ca cel mai important lucru este demachiare,dar chiar daca folosim o crema demachianta fata tot nu este in totalitate curatata deci trebuie sa folosim un tonic.mai trebuie ca in fiecare saptamana folosim o masca de oxigenare,in fiecare dimineata sa incepem prin a sterge fata cu ceai de patrunjel si cel mai bine este sa evitam sa ne machem in fiecare zi si niciodata sa nu facem un machiaj peste alt machiaj.Adica daca nu avem chef sa ne demachem seara, dimineata sa mai punem un strat de fond de ten peste si fard de obraz.nu pentru ca in felul acesta incep problemele. iar cum noi respiram aer curat asa trebuie sa respire si fata noastra. mai este indicat ca dupa ce am facut dus sa umplem cada cu apa si sa punem 16 picaturi de ulei de menta in apa si sa stam sa ne relaxam cel putin o jumatate de ora.asta face bine intregului corp. hai va pup si aveti grija de ten care este foarte important la o femeie ca si parul.
Ba treziti-va! C atatea creme si prostii!! Stiu si eu persoane care nu mai stiau cum sa scape de acnee pana cand si-au inceput viata sexuala!! Odata cu acest pas au scapat de griji!!
din fericire nu am probleme de genul asta,insa stiu de la amice ca inceperea vietii sexuale nu le-a fcaut sa scapte de acnee asa ca Manu ce ai zis tu este FALS....:P
eu cred ca este vb de ceva ereditar...ma chinui de ani de zile sa scap de acnee...prin tot felul de metode.Cateodata nici nu imi vine sa mai ies din casa.nu stiu ce sa mai fac...
parerea mea este ca acneea la fete este numai din cauza hormonilor(pe baza hormonala se produce aceasta acnee). daca iei Diane 35 anticonceptionale se rezolva totul,dupa 3 lunid e zile isi revine fata foarte bine.
Acneea poate fi tratata intr-o anumita masura, dar asta depinde de organismul fiecaruia,, si eu am avut acnee cu noduli aproape pe toata fata iar dupa 4 ani de tratament am ajuns intr-un final sa iau anticonceptionale special create pt acnee si acum nu mai am probleme. Pana acum 2 ani am fost complexata si imi era rusine sa ies afara din casa, din fericire am scapat de acest complex datorita tratamentului cu anticonceptionale.
In primul rand nu va duceti in nici un caz la cosmetica cand aveti deja cosuri.Mergeti in faza incipienta cand aveti putine si spunetii la cosmeticiana sa scoata doar punctele negre si sa nu va faca masaj cu nu stiu ce creme, pt ca acneea, prin masaj se extinde.Ca si sapun folositi PROTEX iar ca si crema, daca aveti posibilitatea luati Normaderm de la VICHY.E foarte buna.E in jur de 60 lei.Ca si masca folositi masca de argila.O ultima posibilitate ar fi anticonceptionalele Dianne 35, dar sunt f tari si pot afecta,De aceea daca optati pt acestea, luatile 6 luni dupa care faceti pauza de 3 luni.Sper ca sfatul meu sa va foloseasca.Daca vreti mai multe inormatii nu ezitati sa imi scrieti pe sau
incerc acum diane 35 de o luna si ceva .....daca la inceput aveam ca o eruptie pe fata acum park s-a mai calmat dar cum dispare un cos aparev altu; si asta ma exsaspereaza enorm...nu ies din casa de jena,ma simt rau din cauza asta as vrea sa treaca timpul mai repede sa pot scapa de acneea asta..as vrea sa fiu opimista dar la cat am patit din cauza acneei pana acum mi-e frica sa ca nu cumva sa nu mearga anticoncepttionalele astea .
Fata mea de 16 ani a avut probleme.Am fost la profesorul Justin Diaconu si i-a recomandat un tratament de lunga durata cu metronidazol 2 tablete/zi(10000lei fl) si aplicatii cu unguent skinoren(306000lei)dimineata si seara cel putin 3 luni iar o data pe saptamana masaj cu azot lichid la spitalul de dermatologie langa parcul tineretului .Tratamentul a inceput in luna mai iar pe 15 septembrie fata numai avea decat cateva semne foarte mici.Mai trebuie sa te speli pe fata cu apa fierbinte si malai fara sa freci sa nu umbli la cosuri.
eu am 18 ani si am probleme cu acest tip de acnee, dar nu sunt probleme foarte mari. acum un an am fost la un dermatolog particular si mi-a dat niste creme care le-am folosit timp de 2 saptamani si incepuse sa-nmi mai dispara.chiar daca nu am probleme foarte mari as vrea sa ma sfatuiti cu ce ma pot vindeca ptr ca am 18 ani si ma lupt cu aceste cosuri de la varsta de 14 ani. va rog sa ma sfatuiti...aceasta este adresa mea de mail: b_bibiutza@yahoo.com
si eu sunt una din acele fete care se comfrunta cu acneea cand imi trece un cos la scurt timp imi apare altul.a devenit o obisnuinta sa stau toata ziua in fata oglinzii si sa-mi dau cat mai des cu un gel special pt tratarea lor,doar asa reusesc sa le fac sa dispara.este foarte impartant sa folosesti un gel de curatare pt ten gras si mixt si o crema tot la fel
Posteaza comentariu