Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.
Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.
Ea se poate manifesta in diferite moduri:
Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.
Care sunt persoanele afectate de acnee?
Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.
O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.
Care sunt zonele predispuse la acnee?
Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.
Cand apare acneea?
De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.
Cum te afecteaza acneea?
Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.
Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.
Care sunt factorii care cauzeaza aparitia acneei?
Hipersecretia glandelor sebacee - glandele sebacee sunt localizate in profunzimea epidermei. Fiecare dintre ele este "conectata" cu un canal stramt, numit folicul, unde se afla un fir de par. Glandele acestea produc o secretie uleioasa, cunoscuta sub denumirea de sebum, care se raspandeste spre suprafata pielii prin intermediul foliculilor, pe care ii lubrifiaza - actiune exercitata si asupra portiunii de epiderma ce inconjoara fiecare folicul in parte. Fiecare folicul are o deschidere externa (la suprafata epidermei), care se numeste por. Dimensiunea glandelor sebacee este variabila, cele mai mari fiind asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism.
Blocarea porilor - ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee, epiderma capata un aspect lucios, fiind "uleioasa" la atingere. Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru.
Infectia bacteriana - cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia. Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile.
Inflamatia pielii este insotita de simptome precum: inrosire, stare de disconfort si fierbinteala la nivelul epidermei. Inflamatia apare atunci ca urmare a incercarii sistemului imunitar de a respinge o substanta straina - in cazul de fata fie bacteriile, fie componentele iritante produse de acestea.
Acesti patru factori contribuie la blocarea porilor, ceea ce se manifesta prin
aparitia punctelor negre, respectiv albe, a pustulelor (cunoscute sub denumire de cosuri) si a chisturilor.
Punctele negre se formeaza atunci cand porii sunt blocati aproape de suprafata pielii. De regula nu se inflameaza, iar culoarea lor se datoreaza unui pigment negru - si nu a reziduurilor depuse in pori.
Punctele albe se dezvolta ca urmare a unui blocaj survenit in profunzimea porului. In lipsa unei cai de drenaj, sebumul se acumuleaza la nivelul pielii, astfel formandu-se puncte albe sau de culoarea pielii. Spre deosebire de punctele negre, punctele albe prezinta o probabilitate mai crescuta de a conduce la aparitia cosurilor.
Pustulele (cosurile) apar atunci cand peretii folicului blocat se rup. Sebumul, celulele moarte si bacteriile care se gasesc in mod normal la suprafata pielii patrund in interior si irita epiderma, formand mici inflamatii.
Chisturile sunt acele inflamatii mai mari, de culoare rosie, situate in profunzimea epidermei, care indica o infectie aflata intr-un stadiu mai avansat.
Alti factori care contribuie la agravarea acneei:
Alimentatia defectuoasa - persoanele care consuma in mod constant ciocolata, snacks-uri si, in general, alimente de tip fast-food sunt mai expuse la aparitia acneei. Pe de alta parte, in urma unui proiect de cercetare intreprins de o echipa de nutritionisti din strainatate, s-a ajuns la concluzia ca oamenii a caror alimentatie zilnica este compusa in principal din fructe, legume, peste si carne slaba nu prezinta simptome specifice acneei. Specialistii in nutritie recomanda o dieta cat mai saraca in grasimi, cereale, paine si dulciuri. Cresterea cantitatii de zahar la nivel sanguin, ce survine ca urmare a consumului ridicat de alimente mentionate, are drept consecinta stimularea unor modificari hormonale care constituie "avanpremiera" acneei;
Un rol important in aparitia acneei il constituie factorul ereditar;
Stresul este "responsabil" uneori de aparitia acneei. Modificarile de ordin hormonal pot aparea ca urmare a stresului, iar hormonii sunt cei care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Exista riscul ca aceste persoane sa opteze pentru un tratament impropriu al acneei, tocmai pentru ca nu au detectat adevarata ei cauza, fapt care poate agrava situatia;
Transpiratia se pare ca inrautateste starea acneei in 15% din cazuri. De asemenea, umiditatea si hainele stramte ii pot agrava starea;
Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.
Cum se poate preveni acneea?
Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul, vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei.
Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
Constipatia este principalul motiv care determina aparitia acneei;
Consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii;
Evita consumul de ciocolata, alimente prajite si zahar rafinat;
Pastreaza-ti pielea mereu curata cu ajutorul sapunurilor blande si a apei caldute;
Nu incerca sa cojesti cosurile, deoarece s-ar putea sa ramai cu semne pe fata;
Mananca multe fructe si legume;
Ia suplimente de vitamina B complex si zinc in fiecare zi pentru a intari rezistenta pielii;
Aplica o pasta din castravete pe fata si indeparteaz-o dupa 20-30 de minute cu apa calduta.
Comentariile 201-250 din 487
am citit.si am citit sinu am ajuns la nici o concluzie. Cik medicu le stie pe toate. Am luat ce mi-a prescris el...mi-a fost rau, mi-au aparut si mai multe cosuri. Care credeti ca e mai bun...
am 16 ani si de vreo 3 ani mi-au aparut niste cosuri ingrozitoare.am folosit tot felul de creme si nu au dat nici un rezultat.sunt absoltut disperata nu mai stiu ce sa fac sa scap...va rog daca puteti sa-mi spuneti si mie ce sa mai fac.va rog mult.multumesc
si eu am acnee am fost la doctor dar degeaba....mi-a dat tratament si nu mi-a trcut...nici nu mai stiu ce sa mai fac....
ar fi bine sa recomandati cateva sfaturi pentru tratarea sau extoparea ei foarte detaliat.
si eu am acnee si chiar nu mai stiu ce sa fac ka sa scap...mi-e frica sa ma duk la doctor.
si eu am acnee si am fost la dermatologie si mi-a trecut aproape.akum o sa am mai multa grija k tenul meu....
foarte bun articolul dar eu nu stiu ce sa mai fac ca nu imi dispar punctele negre am incercat aproape orice mi-au aparut si mai multe puncte negre dupa asta dau in cosuri dureroase mici.Imi dati un sfat va rog sunt foarte stresata am si copil am 23 ani
nu stiu ce sa spu,mi-au aparut cosuri din cls a 5-a si e nashpa.Nu stiu dar am observat k la tara nunde aerul nu e asa de poluat,mi-au mai disparut din cosuri,aproape k nu mai aveam.Dar,cand am ajuns la oras,dupa cateva zile iara mi-eu aprarut.Sa fie de vina si poluarea de problema noastra?Ce credeti?
am 20 ani si am dermatita dupa parerea dermatologului tot acnee,numai in jurul gurii.am folosit diane 35,zynerit,skinoren,retin A,produse de la elmiplant,clearasil,gerovital(nu sunt bune deloc) care nu au avut rezultatul mult asteptat. mai nou am facut si vreo 6 sedinte de laser care iar nik doar mi le-a desumflat si au ramas semne rosii macar a fost la ceva folositor, problema e ca mie imi ies cosurile sub piele se umfla si nu au nik in ele normal ar fi trebuit sa fie puroi dar nu e. acum am imceput cu roacutan care da doamne sa fie bun la ceva k doar mai sunt 2 sapt si iar incep faculatea si toti se vor uita suspect la mine. slava domnului k am 2 prietene super intelegatoare care nu pun accentul doar pe frumusete si ma sprijina orice ar fi si mai e si mama care saraca nu mai stie unde sa ma mai duca.... cam asta e povestea mea.... cat despre prieten in perioada dificila ''acnee'' nici nu mai vb.. bine nu omit faptul ca mai sunt si baieti care nu pun accentul doar pe aspectul fizic ci si pe sufletul omului...dar mai rar gasesti astfel de 'specimene'...asa k nu va pierdeti speranta chiar dak aratati in ultimul hal ca mine:):( dar asta e..va rasari soarele si la mine odata si odata,si nu uitati mancati sanatos fara prajeli dulciuri grasimi,beti ceaiuri,apa multa....care vor sa isi dea cu parerea sa imi scrie pe KRYSSANGY@YAHOO.COM v-am pupat si imi pare rau atat ptr voi cat si ptr mine ptr k sunt draguta dar ma strica monstruletii'cosurile'!!!!!!
eu am acnee si nu mai suport...am incercat tot felul de produse...inclusiv argila...si tot am...insa s-a mai diminuat....acnee e o cauza hormonala...eu am luat si anticonceptionale...dar fara rezultate maxime
aparitia acneei este datorata si de faptul ca persoana in cauza nu-si da o prea mare importanta la ingrijirea pielii,nu se spala.....
Am 13 ani si an multe cosuri pe fata,in special pe frunte,pe nas si sub ochi.Am incercat tot felul de gomaje naturale dar cosurile tot apar.Este bine sa le storc ?
nici eu nu cred ca acneea apare din cauza alimentatiei.cred ca dereglarile hormonale sunt de vina.am 26 de ani si sunt casatorita si tot imi mai apar cosuri.am incercat tot felul de creme.asta e.se poate si mai rau!
Eu cred ca totul tine de hormoni.Eu una am avut o perioada destul de lunga(vreo 5 luni) in care, pt ca incercam sa slabesc m-am tinut departe de dulciuri grasimi si carbohidrati. Si nu am observat nici o schimbare in bine in ceea ce priveste tenul meu. Acum nu mai tin nici un fel de dieta si am tenul mult mai curat decat atunci cand tineam. Nici eu nu stiu exact de ce, pt ca nu am facut nici o alta schimbare in ceea ce priveste alimentatia sau modul in care imi ingrijesc tenul. De cand ma stiu patesc asta: am perioade cand nu am probleme cu acneea deloc si perioade cand mi-e rusine sa ies din casa fara fond de ten sau corector. Am incercat si ceaiuri si vitamine de genul beta-caroten dar, la fel, nici o schimabare. Cred ca pur si simplu trebuie sa accept ca pana nu trec de o anumita varsta, hormonii nu o sa-mi dea pace si o sa mai am mici problemutze cu tenul din cauza lor.PS.Am 20 de ani.
am 22 de ani si nu mi se parea normal ca de un an si jumatate sa am acnee juvenila pe fata.Am incercat Metronidazol,la recomandarea medicului,janine o jumatate de an, dar dupa toate eforturile mele nu s-a intamplat mai nimic. De curand am cumparat Fisiodepur de la Aboca din farmacie, dar in timpul tratamentului am avut chiar eruptii mai mari. Acum cateva zile am vorbit cu cineva care mi-a spus ca de fapt poate sa fie si din cauza constipatiei pe care o aveam de mult timp.Niciodata nu am crezut ca asta ar putea fi un motiv.De o sapatmana incerc s-o evit, beau apa pe stomacul gol dimineata, mananc multe legume si fructe si mi-am schimbat stilul de alimentatie.Acum pot sa spun ca nu mi-au mai aparut alte cosuri si deja se vede ca pielea se vindeca.E minunat ca am gasit problema! Un stil de viata sanatos contribuie si la aspectul pielii in mod decisiv!
De la pubertate m-am confruntat cu aceasta acnee si nu i-am dat de cap aproape 20 de ani.Numai cand am inceput sa-mi controlez emotia am descoperit ca imi este mult mai bine...
De aceasta problema se vorbeste de cand lumea,nu intotdeauna scapi de ea.Am incercat multe "leacuri" cu cine stie ce masti care intr-adevar mai ajuta cateodata dar care nu te scapa de aceasta problema,cum ar fi mastile cu argila,cu drojdie,cu rosii, cu zeama de lamaie,cel putin in cazul meu nu au dat roade. Am incercat cu Reviken,cu Clearasil,MULTE ALTE CREME,cu produsele de la Avon si toate s-au dovedit a fi ineficiente. Am incercat sa mananc mai multe fructe si legume, nu am consumat grasimi, am mancat mai putine dulciuri dar in zadar. Am acnee de vreo5=6 ani si tot ma confrunt cu ea.Urmeaza sa merg la un dermatolog poate am noroc. Inteleg ca e si varsta dar pur si simplu nu mai suport, m-am saturat!
diane 35...am incercat, ma ingras..nu'mi place, skinoren e bun, dar nu pt mine, yasmine iau de un an si n'are nici un efect, zynerit de mai mult de un an si intradevar..usuca putin fata..plus inca muilte antibiotice , care mai de care mai scumpe si mai rare..am ajuns sa dau 300 000 pe o pastila ...am acnee de 5 ani. acum urmeaza sa ma duc din nou la dermatolog..poate incerc si laserul. mi'a zis ca e 1 mil sedinta si ca tre' sa fac minim 3...ce mai conteaza?..si poate incerc si mibazon(de la farmacia veterinara, pt unii e bun)..nu arata oribil fata mea..dar m'am saturat pur si spl
stiu foarte bine prin ce treceti. eu am cosi din clasa a 3a si acum am 20 de nai si nu mi a trecut inca. am fost si eu la dermatolog, am facut doi ani tratament cu smoderm si zinerit si nu mi a trecut. am fost de asemenea la endocrinologie si aici mi au dat diane35. am luat 5 luni de zile in combinatie mai ales cu zinc si mi au mai trecut dar nu de tot. iau si eu roacutan de cateva saptamani si se vede ceva schimbare. am fost de asemenea la ginecolog si mi a zis ca am chisturi pe ambele ovare. mi a dat sa iau janine. acum sa vedem. in legatura cu alimentatie pot sa va spun mai multe lucruri:trebuie sa evitati sa mancati carne, prajeli, dulciuri, cola si inrudite cu ea, cafea si tot ce seamana cu ea. eu am incercat pe pielea mea. de craciun si de paste am mancat carne, urmare fiind faptul ca mi au aparut cosi pe sub piele care ma dureau si care coceau de 2 3 ori. a trebuit sa ma repar cu un regim format mai mult dun legume si fructe. cam atat am sa va spun. daca aveti vreo intrebare adresa mea de email e cattypetre@yahoo.com. va pup pe toti si bafta.
eu sunt foarte complexata din cauza ca la mine acneea epe tot corpul .nu stiu ce sa mai fac
si eu am cateva cosuri...dar nu ma simt stanjenita si nu ma izolez pentru acest lucru.cu toate ca as fi foarte foarte fericita daca as scapa de ele.......
nu stiu ce sa cred ...sper ca intr-o zi sa ma pot bucura de prezenta multimii in jurul meu!!sa nu mai fiu nevoit sa imi ascund fata
Am fost la o multime de specialisti inclusiv spitalul de dermatologie Dr. Scarlat din Bucuresti si nicaieri nu mi-sa facut nici-o analiza inafara de faptul ca toti doctorii s-au dat doar cu parerea si au prescris ogramada de retete care nu au dat niciun rezultat, altceva... nimic. Eu cred ca nu exista niciun specialist in dermatologie in Romania. markus.
Nu rupeţi coşurile niciodată, ele singure se vor cicatriza, iar locul va ram
sunt foarte multi factori care te pot scapi de acnee dar trebuie sa ai multa rabdare si apoi sa ai grija de tenul tau care devine sensibil articolul este bine venit.
cam pe la ce varsta ajunge acneea neinflamatorie(puncte negre, albe) la apogeu?
as vrea daca se poate mai multe informatii despre acest produs si unde se gaseste?diane 35 va rog si eu sant foarte disperata si am aceleasi probleme cu tenul va multumesc
eu am incercat toate tratamentele antiacneice pana cand cineva mi-a recomandat diane 35.sunt un MIRACOL.am scapat de acnee.da am scapat.rezultatul se vede dupa aproximativ 6 luni merita sa incercati.rezultatul e garantat
acneea este ceva normal care apare in adolescenta si arata ca acea persoana s-a maturizat,nu mai este un copil si trece la stadiul de adolescent.
pur si simplu m-am saturat!!am incercat si cu diane 35 intradevar mi-au mai trecut dar am luat in greutate enorm...dupa ce am intrerupt dupa 3 luni tratamentul pt ca era prea puternic si trebuia sa intrerup pt ceva timp au reaparut...ma aduce la disperare!!dar nu am sa renunt sa lupt...am sa mai incerc alte medicamente care sa imi trateze aceasta boala..:((((
nu mai am nici o speranta.o dezamagire cu fiecare produs nou incercat
mai...nu are rost...ma chinui de atata vreme...masti zynerit roacutane skinoren eritroacnol crema de galbenele...nu are rost...nu mai stiu ce sa folosesc credeti-ma...am ajuns in stadiul in care m-am saturat de orice si nu mai am rabdara...nu stiu ce sa mai cred...
Incercati acest produs pentru ca face minuni.Se aplica seara pe toata suprafata pielii(puteti sa dati si pe decolteu/spate) si dimineata va demachiati si va hidratati cu o crema noncomedogenica(ex.Avene, Clarins).aceasta crema provoaca o dermabraziune chimica mai adanca in piele.rezultatele se vad abia dupa 3 luni de tratament.SUCCES!!!
nu e bun deloc usuca fata foarte mutl si la un moment dat ti se si cojeste
De o luna de zile au inceput sa-mi apara din ce in ce mai multe cosuri.Am ajuns sa urasc felul in care arat si chiar evit sa ies din casa.Am incercat tot felul de creme dar nu au nici un efect.Cei din jurul meu au observat schimbarea si evita sa ma mai priveasca.Oare este corect sa judeci omul dupa felul in care arata ci nu dupa suflet?Nu toti avem defecte?
E f important sa stii cum anume sa-ti ingrijesti corpul, pielea.Marturisesc ca m-am confruntat cu cateva probleme dar urmand sfatul dvs. am simtit o schimbare, vizibila si pt personele din jurul meu.Ten mai curat, ma simteam mai frumoasa.Multumim pt sfaturi.O zi buna si senina.
Buna tuturor! eu sufar de acnee de foarte mult timp si m-am hotarat sa iau Roaccutane. Am inceput sa-l iau de i luna de zile si fata incetul cu incetul incepe sa se curete.Este ultima sansa pe care o mai am sa scap de acnee pt.ca am incercat totul pana acum. Va rog pe aceea dintre voi care au luat roaccutane sau stiti despre acest aspect,sa-mi spuneti si mie daca in timpul tratametului pot merge la mare bineinteles folosind o crema de protectie?? Adresa mea :micri_13@yahoo.com vA MULTUMESC!!
DE 3 ANI MA LUPT CU NISTE COSURII SI AM DAT O GRAMADA DE BANI PE TRATAMENTE,NU AU AVUT EFECT DECAT O SAPTAMANA DOUA SI REAPAREAU.ACUM IAU DIANE 35 DE O LUNA SI ASTEPT REZULTATUL.
Am de f. mult timp acnee, f. mult timp am crezut ca-ci nu exista nici un tratament, dar am gasit un dermatolog f. bun si ma tratat prin antibiotice, spalaria fetei doar prin sapun neutrogena, si o crema f. buna dimineata duac gel iar seara differin. Este un tratament f. bun .
am acnee de la 13 ani. acum am 18 ani shi nu cred k exista produs sau tartament medicamentos care sa ma poata ajuta. am incercat absolut orice.....de la creme, lotiuni shi alte d'astea pana la antibiotice si anticonceptionale. adevarul este k nu pot rezista fara sa folosesc fond de ten...fata mea uneori arata oribil. daca stie cineva vreun tratament "revolutionar" care m-ar putea ajuta rog sa ma anunte shi pe mine la adresa tarantula_gyby@yahoo.com
am 17 ani si...am acnee de la 13 ani.e o forma grava si rara care m-a facut sa-mi pierd increderea in mine.acum un an am mers la dermatolog si mi-a prescris ROACCUTANE.e ff bun,a dat rezultate,dar stresul face ca acneea sa reapara.totul tine de vointa,de sprijinul acordat de familie si de adevaratii prieteni.nu trebuie sa te culci cu 5,10 baieti pt ca acneea sa dispara.trebuie sa cauti ajutor specializat,pt ca afecteaza sanatatea din toate p.d.v asa ca...e trist dar...e o realitate ce trebuie acceptata
Buan ziua. As vrea sa ma sfatuiesc si cu voi...sufar de vreo 5 ani de o infectie cu stafilococ auriu.Am incercat multe tratamente: atat locale, cu tot felul de unguente prescrise de mai multi doctori, cat si cu antibiotice (doxiciclina, etc) care,dupa terminarea tratamentului s-au dovedit inutile. Eu am probleme doar pe spate si pe umeri ( rar si pe piept si gat) dar sunu niste cosuri mai si urate, unele nu colecteaza deloc, sunt doar rosii si dureroase, si trec extrem de greu ( unele lasa urme) Intrebarea mea este daca, dupa tot ce am incercat (inutil) as putea incepe sa iau Roaccutane - o pastila pe zi. Mi l-a recomandat o dna doctor, luat impreuna cu protector hepatic Lagosa pt. ca e f. puternic. Am citit multe forumuri despre acest mediament si sunt cam infricosatoare. Dar pe de alta parte as vrea tare mult sa scap de urateniile astea. Astept un sfat.Multumesc
incercati zineryt eu aproape ca am scapat de acnee si am doar 3 saptamani de cand il folosesc.:)succes!!!nu va dati batuti!:*
Acneea este una din cele mai mari probleme ale mele.Cei din jurul meu ma privesc ciudat doar pentru ca am o problema in plus fata de ei.La inceput m-a afectat mult acest lucru dar acum e mai bine,nu foarte bine doar bine.Un sfat:nu-i lasati pe ceilalti sa va izoleze!
Am incercat aproape tot ce spuneti,o sa incerc si cu doxicilina,1pe zi timp de 3 luni.Ca aplicatie locala incercati baneocin,e f bun.
am incercat o multime de produse si tratamente inclusiv 3 luni Diane35 pana am ajuns la un medic de medicina interna care mi-a recomandat ROACCUTANE(140LEI)si ZINERIT(~35LEI).Tratamentul meu a durat 3 luni,dar pentru forme mai grave poate dura pana la 1 an.Eu nu mai am probleme!Multa bafta!
intr-adevar acneea poate deveni un chin. Si eu sufer de acnee, am 22 ani si am acnee de la 16 ani. Am folosit tot felul de produse cosmetice( Zinerit care nu mi-a facut deloc bine , ba mai mult mi-a lasat cicatrici, Produse de la Herbage - care sunt tare bune ( masca, crema , si lotiune toate antiacnee) iar acum folosesc crema si masca de la Viva Natura pe care lew puteti gasi la magazine naturale. Eu zic ca produsele de la Viva Natura sunt cele mai bune caci am folosit si de la Vichy si Forever Living si nu au dat rezultate.Succes!
CUM SA FOLOSESC ERYFLUID-UL?
Multi dintre adolescentii din ziua de azi sufera de aceasta "boala".Eu am de aproape 5 ani cosuri pe fata care cu timpul s-au transformat in chisturi care mi-au lasat urme pe fata.Nu stiu ce sa mai fac ca sa scap de ele.Am incercat tot posibilul inclusiv medicamente naturiste de curatare a organismului si toate produsele cosmetice nou aparute.Va rog daca stiti o reteta care da rezultate sa mi-o recomdati si mie.Va multumesc anticipat!
am foarte multe cosuri si puncte negre.care au inceput sa imi apara in urma cu 4 ani. am cosuri p picioare pe spate pe maini si foarte multe pe fata..nu stiu ce sa mai fac..am incercat totul! am fost la dermatolog, m-am tratat la salon...dar..degeaba... ce as putea face..?? ce mi-ati recomanda sa scap macar de cosurile mari cu puroi? va multumesc
Posteaza comentariu