Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.
Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.
Ea se poate manifesta in diferite moduri:
Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.
Care sunt persoanele afectate de acnee?
Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.
O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.
Care sunt zonele predispuse la acnee?
Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.
Cand apare acneea?
De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.
Cum te afecteaza acneea?
Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.
Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.
Care sunt factorii care cauzeaza aparitia acneei?
Hipersecretia glandelor sebacee - glandele sebacee sunt localizate in profunzimea epidermei. Fiecare dintre ele este "conectata" cu un canal stramt, numit folicul, unde se afla un fir de par. Glandele acestea produc o secretie uleioasa, cunoscuta sub denumirea de sebum, care se raspandeste spre suprafata pielii prin intermediul foliculilor, pe care ii lubrifiaza - actiune exercitata si asupra portiunii de epiderma ce inconjoara fiecare folicul in parte. Fiecare folicul are o deschidere externa (la suprafata epidermei), care se numeste por. Dimensiunea glandelor sebacee este variabila, cele mai mari fiind asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism.
Blocarea porilor - ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee, epiderma capata un aspect lucios, fiind "uleioasa" la atingere. Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru.
Infectia bacteriana - cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia. Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile.
Inflamatia pielii este insotita de simptome precum: inrosire, stare de disconfort si fierbinteala la nivelul epidermei. Inflamatia apare atunci ca urmare a incercarii sistemului imunitar de a respinge o substanta straina - in cazul de fata fie bacteriile, fie componentele iritante produse de acestea.
Acesti patru factori contribuie la blocarea porilor, ceea ce se manifesta prin
aparitia punctelor negre, respectiv albe, a pustulelor (cunoscute sub denumire de cosuri) si a chisturilor.
Punctele negre se formeaza atunci cand porii sunt blocati aproape de suprafata pielii. De regula nu se inflameaza, iar culoarea lor se datoreaza unui pigment negru - si nu a reziduurilor depuse in pori.
Punctele albe se dezvolta ca urmare a unui blocaj survenit in profunzimea porului. In lipsa unei cai de drenaj, sebumul se acumuleaza la nivelul pielii, astfel formandu-se puncte albe sau de culoarea pielii. Spre deosebire de punctele negre, punctele albe prezinta o probabilitate mai crescuta de a conduce la aparitia cosurilor.
Pustulele (cosurile) apar atunci cand peretii folicului blocat se rup. Sebumul, celulele moarte si bacteriile care se gasesc in mod normal la suprafata pielii patrund in interior si irita epiderma, formand mici inflamatii.
Chisturile sunt acele inflamatii mai mari, de culoare rosie, situate in profunzimea epidermei, care indica o infectie aflata intr-un stadiu mai avansat.
Alti factori care contribuie la agravarea acneei:
Alimentatia defectuoasa - persoanele care consuma in mod constant ciocolata, snacks-uri si, in general, alimente de tip fast-food sunt mai expuse la aparitia acneei. Pe de alta parte, in urma unui proiect de cercetare intreprins de o echipa de nutritionisti din strainatate, s-a ajuns la concluzia ca oamenii a caror alimentatie zilnica este compusa in principal din fructe, legume, peste si carne slaba nu prezinta simptome specifice acneei. Specialistii in nutritie recomanda o dieta cat mai saraca in grasimi, cereale, paine si dulciuri. Cresterea cantitatii de zahar la nivel sanguin, ce survine ca urmare a consumului ridicat de alimente mentionate, are drept consecinta stimularea unor modificari hormonale care constituie "avanpremiera" acneei;
Un rol important in aparitia acneei il constituie factorul ereditar;
Stresul este "responsabil" uneori de aparitia acneei. Modificarile de ordin hormonal pot aparea ca urmare a stresului, iar hormonii sunt cei care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Exista riscul ca aceste persoane sa opteze pentru un tratament impropriu al acneei, tocmai pentru ca nu au detectat adevarata ei cauza, fapt care poate agrava situatia;
Transpiratia se pare ca inrautateste starea acneei in 15% din cazuri. De asemenea, umiditatea si hainele stramte ii pot agrava starea;
Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.
Cum se poate preveni acneea?
Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul, vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei.
Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
Constipatia este principalul motiv care determina aparitia acneei;
Consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii;
Evita consumul de ciocolata, alimente prajite si zahar rafinat;
Pastreaza-ti pielea mereu curata cu ajutorul sapunurilor blande si a apei caldute;
Nu incerca sa cojesti cosurile, deoarece s-ar putea sa ramai cu semne pe fata;
Mananca multe fructe si legume;
Ia suplimente de vitamina B complex si zinc in fiecare zi pentru a intari rezistenta pielii;
Aplica o pasta din castravete pe fata si indeparteaz-o dupa 20-30 de minute cu apa calduta.
Comentariile 151-200 din 487
Ce parere aveti despre proactive solution? eu il folosesc de 8 zile...si mai mult s-au inflamat,efectul ar trebuie sa apara in 4-6 saptamani...oare va aparea si la mine ? a folosit cineva acest produs si ce rezultate a-ti avut?
Mda...cosurile apar la varsta adolescentei..Eu am 16 ani sa ma infrunt cu aceasta problema de aprox 2 ani. Am incercat mai multe..acuma folosesc o masca compusa din albus de ou (facut spuma) si zeama de lamaie.O aplici pe fata iar dupa 10-15 min o dai jos si te clatesti cu apa sau lapte (depinde). Sincer..mie INCA Nu mi-a trecut..:(..adica.. ba imi trece..sunt fericita.. dar imediat dupa cateva zile imi reapar si atunci sunt foarte nervoasa..ehh..asta e.. odata si odata sper sa'mi treaca.. va urez succes si va pup! :* aveti grija de fata voastra si nu niciodata sa nu utilizati creme de care nu ati auzit sau care pot dauna tenului! ;)
Am folosit vreo 4 ani Diane 35 recomandate de dr.dermatolog si mie mi-au facut bine. Dar din cauza ca am drja 28 ani si n-am copii,ginecoloaga mi-a recomandat sa renunt la ac tratament....ca sa pot avea copii candava. Acum am cosi pe piept,spate....pe fata imi ies ocazional...dar e destul de rau ca dupa 4 ani sa te izbesti iara de aceiasi monstrii care iti umbresc fericirea si increderea in sine.. Zinerit a ramas ca o solutie....si incerc cosmetice OIL FREE,de la demachiant,fond de ten,pana la crema de hidratare. Acum folosesc crema hidratanta de la Avene(non comedogenic)ca cica ar fii recomandata ptr astfel de tenuri cu ac problema -acneea. deci.....cred ca nu scapam prea usor de ac boala.. Totusi cauza acestei probleme pleaca de la OVARE. Boala s-ar numi ovar polichistic. Asa ca daca deja ai trecut de perioada pubertatii,esti un om matur,iar problema predomina...e clar exista disfunctii la ovare. Ca o concluzie: e greu sa fii femeie...mai ales cand acneea iti pune betze in raoate,dar tb sa luptam,luptam si sa-nduram. va pup fete cu acnee si bafta. Laura
am 26 de ani si mi a aparut de 3 luni pe fata acnee chistica , partea dreapta este plina toata pana la pometi de chisturi unul lang latul.pe langa faptul ca arata groaynic ma dor foarte tare. si partea cealalta a fetei e afectata dar nu asa de rau. am fost la dermatolog la colentina si ma trateaya cu doxiciclina si diane 35 intern si Brevoxil si zinerit extern . am sperante pt ca fata incepe sa reactioneye , dar as vrea sa stiu daca o sa raman mereu cu acneea sau ea se vindeca in final.intreb pt ca am vayut pe net ca ea poate persista pana la 40 de ani daca a aparu dupa 25 de ani . va rog sa mi raspundeti pt ca sunt disperata si foarte deprimata
am si eu aceasta problema,e cam greu de tratat acasa.Cel mai bine e sa te duci la dermatolog,am fost si intradevar am avut rezultate vizibile,aveam tenul impecabil dupa o luna.Produsele de pe piata diminueaza aparitia lor si trateaza, dar in mica parte.
f buna mia placut articolul extrem de mult
mia olacut foarte mult deoarece de aceasta problema sufar de cdativa ani si am incercat tot felul de creme si de tratamente sper ca articolul vostru sa ma ajute va multumesc si astept noutati
nu-i adevarat ca diana 35 ingrasa...NU E ADEVARAT...de la 13 ani am acnee, acum am 30...si acnee tot mai am...am incercat si eu tratamente....dar pe moment, nu pot spune ca mai am acceasi acnee ca atunci, dar nici ten de piersica nu am dobandit... e adevarat ca am intrerupt orice tratament pe aceasta tema: sunt insarcinata, si inca 7 luni nu-i bai ca am 2-3 cosuri... ce as dori sa spun....de la 20 de ani imi doream sa scap de cele 5 kg care-mi faceau praf viata...numai in timpul tratamentului cu diane 35 am scapat de ele, si nici acum nu le-am pus...si a trecut un an de atunci...deci, nu trebuie sa mananciin disperare..un stil da viata sanatos, in momentul cand iei diane 35 nu are voie sa te ingrase, asa ca nimeni nu ma poate convinge ca s-a ingrasat pe asa ceva band numai apa plata cu lamaie....sa fim seriosi!
nu-i adevarat ca diana 35 ingrasa...NU E ADEVARAT...de la 13 ani am acnee, acum am 30...si acnee tot mai am...am incercat si eu tratamente....dar pe moment, nu pot spune ca mai am acceasi acnee ca atunci, dar nici ten de piersica nu am dobandit... e adevarat ca am intrerupt orice tratament pe aceasta tema: sunt insarcinata, si inca 7 luni nu-i bai ca am 2-3 cosuri... ce as dori sa spun....de la 20 de ani imi doream sa scap de cele 5 kg care-mi faceau praf viata...numai in timpul tratamentului cu diane 35 am scapat de ele, si nici acum nu le-am pus...si a trecut un an de atunci...deci, nu trebuie sa mananciin disperare..un stil da viata sanatos, in momentul cand iei diane 35 nu are voie sa te ingrase, asa ca nimeni nu ma poate convinge ca s-a ingrasat pe asa ceva band numai apa plata cu lamaie....sa fim seriosi!
Eu am acnee de la 12 ani(acum am 17)nu este atat de grava, dar oricum. Daca vreti sa scapati de cosuri va sfatuiesc sa folositi masti ce argila, sau folositi ZYNERIT. unele persoane pot sa le foloseasce, dar degeaba, depinde de ten. Daca vreti puteti sa ma contactati: DANYELSTEV@YAHOO.COM
ineresant articolul mi-a placut mult
Parerea mea este ca anticonceptionalele nu sunt cele mai indicate. Si eu ma confrunt cu acneea de la 17 ani (acum am 31 ani)am incercat tot felul de tratamente incepand cu cele traditionale (antibiotice, anticonceptionale de la care m-am ingrasa, tot felul de creme pentru asa ceva)dar totul a fost in zadar. Nu pot sa zic ca mai am cosuri ca la varsta de 17 ani dar oricum din cand in cand mai apar cosuri. Am mai citit ca acestea ar aparea de la un rinichi care nu functioneaza cum trebuie este adevarat? Ce am folosit in ultima perioada a fost sistemul purifiant de la Amway (gel demachiant, lotiune, crema) si un gel exact pentru cosuri care se aplica pe cos si ce am constatat eu daca imi dau seara pana a doua zi este uscat.Nu am nici un interes sa fac reclama. Intr-adevar sunt scumpe dar merita.Am tinut si unregim drastic, am fost si bioenergetician dar nu a dat rezultate. De la tratamentul doctorului pe care l-am consultat din Bucuresti nu a avut rezultate. Am luat 9 luni de zile anticonceptionale mi-am dat si ficatul peste cap m-am si ingrasat. Intr-adevar este aiurea cand se uita lumea la tine pe strada dar mi-a luat ceva timp sa ma invat sa infrunt aceste priviri ca sa zic asa curioase.Va doresc sa reusiti sa scapati de aceasta problema.
Nu toate tipurile de acnee sunt din cauza ovarelor polichistice. In urma cu cativa ani am avut asa ceva si am facut tratament cu diane 35. Acum dupa mai bine de 15 ani acneea tot nu mi-a disparut dar la ecografia utero-ovariana nu mi-a iesit ca as avea ovare polichistice. Eu cred ca tot un regim de viata echilibrat, consumul de apa si ceaiuri , sportul care prin transpiratie elimina toxinele ajuta mult mai mult decat hormonii care in aproape toate cazurile au efecte secundare mai tarziu pe care nu le poti contracara. Cunosc o persoana care a facut tratament cu diane35 si s-a ingrasat mai bine 25 kg .Eu o cunosc , nu din auzite! Ceea ce mi-a iesit la analizele de acum este ca din cauza stresului am o dereglare hormonala si exces de testosteron, hormon masculin din cauza caruia pielea secreta in exces sebum care se inflameaza exact cum este descris si in articolul de mai sus. Folosesc crema matifianata sau pentru ten acneic de zi ca sa nu luceasca faza si ca sa insele vigilenta hormonilor de a nu mai secreta in exces sebum crezand ca este suficient la nivelul fetei.Aceste creme se comercializeaza in farmacii pentru ca sunt produse dermatocosmetice nu orice crema de la butiqul din colt si sunt creeate pentru asemenea probleme.Le gasiti in gama Roc, Dercos, Uriage , sunt si de la gerovital pentru gama acneica dar pe timpul verii este foarte slaba. Ca sa le recunoasteti mai bine sunt ambalate la cantitate mica aprox 30ml si au un pret cam ridicat dar merita efortul si cand aveti infectie mare puteti folosi de la farmacia veterinara Mibazon care este o combinatie de 3 antibiotice si are rezultate foarte bune .Eu inca il mai folosesc din cand in cand strict pe punctul cu acnee, dupa ce l-am eliminat in prealabil, deoarece este unguent si nu penetreza pielea. Va doresc succes si sper ca sfatul meu sa va fie de folos.
este bun acest produs?
Am citit si rascitit ce ati scris pe acolo. Imi vine sa rad. Unii va plangeti de nu mai puteti si cautati leacuri. Va spun sincer si din experienta : DUCETI-VA LA UN DERMATOLOG dar unul bun, interesati-va. Are efect. Eu am avut probleme cu acneea si initial am inceput sa folosesc propriul meu prosop de fata pe kre il spalam la 2-3 zile (chiar si acum). In acelasi timp am inceput sa folosesc un produs de curatare (dimineata in special si cateodata seara). Efectele au inceput sa se vada. Ma simteam mai bine. Insa, trebuia ceva facut. Aveam nevoie si de tratament. Asa k prin clasa a 10-a m-am dus la dermatolog. Si ce aflu ? Aveam probleme cu acneea din cauza unor micropolichisturi la ovare (asa scria pe ecografie care, apropo, este gratuita dak esti elev ; chiar si la dermatolog te duci cu trimitere de la medicul de familie ; am mers asa vreo 2 ani). Se intalneste la multe femei (fete) si se trateaza cu...anticonceptionale. Bineinteles k mi-a dat si un produs pt fata. Se plangea cineva k Diane 35 are efect peste nu stiu cate luni. Dar stiti ce ten frumos aveti peste acele cateva luni ?! Nici nu va inchipuiti. Cum actioneaza ? Nu iti apar cosuri noi decat f f f rar. Iar cele vechi dispar cu timpul. Dar sa stiti k a durat. Am luat vreo 9 luni, pauza si trebuia sa iau din nou. Dar nu m-am mai dus (lenea...)M-am dus iar pe la sfarsitul anului si am facut vreo 6 luni. Pana cand am facut o noua ecografie si...a iesit normala. Atunci am decis sa nu ma mai duc la doctor pt k nici timpul nu imi permitea. Iar acum, nu m-ati recunoaste (am aproape 20 ani). Lasati farmaciile cu priduse naturale si alte chestii (auzisem la un moment dat k iti faci tenul frumos dak te dai in fiecare zi pe fata cu propria ta urina...chiar in halul asta sper k nu ati ajuns). Nu va costa nimic, reteta este gratuita (acum depinde si la ce medic va duceti ; v-am mai spus, mergeti la unul bun). Am auzti (si vazut) k la baieti este mai grav. Voi chiar nu aveti alta scapare decat medicul specialist. Succes
Va sfatuiesc sa consultati un medic dermatolog in cazul in care acneea este intr-o stare avansata. Economisiti timp deoarece nu mai pierdeti vremea cautand tot felul de leacuri pe la prieteni, pe la farmacie...Plus ca poate avea si cauze interne (in special fetele sa aiba grija). Mare atentie de asemenea la lucrurile personale (lenjerie de pat, prosop pentru fata...). Mergeti cu incredere la dermatolog !
am 12 ani si am luat si eu zineryt dar degeaba.in primele 2 saptamani sau vazut efectele lui,dar dupa o luna au inceput din nou cosurile sa apara
deci ....pot spune ca am toata gama clerasyl si coshurile nu mi-au disparut!!!! am toate cremele pentrru tratarea acneei posibile...sincer nu mai styu la c sa mai apelez...imi puteti recomanda ceva..?
Trebuie sa consulti un medic dermatolog care iti va recomanda tratamentul cel mai potrivit tenului tau. Eu am suferit de acnee ani de zile si am urmat tratamente nepotrivite care au dus la agravarea situatiei. In sfarsit am gasit un dermatolog caruia chiar i-a pasat de suferinta mea si dupa un tratament de lunga durata, aproximativ doi ani, pot spune ca ma privesc cu placere in oglinda. Pielea nu uita, nu faceti experimente!
eu cred ca ar trebui sa folositi zineryt...e foarte bun eu il folosesc de o saptamana si deja se vad efectele,pana nu a folosi zineryt am folosit tot felul de creme de masti de la avon si de la farmacie...nu m-au ajutat cu nimik..folositi zineryt dar in cazul in care are efecte advesre incetatzi folosirea lui si ducetzi-va la dermatolog pt un nou tratameant...poop fiti increzatoare totul se va rezolva:d:D
Acneea a devenit un lucru fluent in ziua de azi dar totul consta sa stii sa treci peste ele si sa nu le lasi sa iti influenteze viata de zi cu zi!
eu am incercat cu o crema de noapte de la garniere pure A si nu mi se pare buna...in schimb masca de argila e foarte buna...si gama l'oreal
am 13 ani si ma lupt cu cearcanele...as vrea sa arat si yo mai normal k celelalte fete de varsta mea:( va rog dati-mi niste sfaturi!!!!!!
nush dar yo am acnee si pe piept si pe spate si nush cum sa scap de ea ajutati-ma va rog:((
dar gama garniere pure A a incercat o cineva???am auzit ca este foarte bune pt cosuri...dar totusi nu stiu daca trebuie sa o incerc..voi ce spuneti???
As dori si eu sa-mi recomandati dak puteti o crema sau o solutie ceva pentru a inlatura acneea.Am incercat mai multe creme dar nu a avut efectul dorit..
ce sfaturi imi puteti da in privinta unei acneei severe De asemenea credeti ca unele analize sunt necesare in acest caz? Va rog trimitetimi un raspuns pe adr /gamjeean@yahoo.com va rog mult de tot
te sfatuiesc sa mg la un salon (cosmeticiana) sa iti rezolvi problema sigur te va ajuta .......
nu stiu ce tratamente sa mai folosesc impotriva cosurilor.Nu pot purta maieuri sau bluze mai decoltate din cauza k pe spate si piept am o groaza de cosuri. Desi le am dat cu diferite creme si nu le am spart, ele arata foarte urat!Deja am semne ceea ce ma face sa ma simt ingrijorata.La barbie frunte si tample am foarte multe cosuri, care ies in evidenta.Va rog sa ma ajutati cat mai curund!pls! As vrea sa mi recomandati ceva care sa ajute sa scap cat mai natural de aceasta acnee.
Fetita mea are si ea o acnee urata, care mai ales in perioada sesiunii ( e studenta)ii apar cosuri f. mari si profunde. Deja are semne. Ce e de facut?
imi pare rau pt voi si pt toti cai care au probleme de acest gen. Pana acum nu am avut niciun coshuletz :) \:d/... sunt fff happy.. insa am o problema cu cearcanele... bine k nu am pungutze:)))... dak imi puteti da solutii/remedii naturiste pt cearcane? pls plss
Am 24 de ani si am acnee de la varsta de 14 ani.Am incercat tot ce se poate, inclusiv tratamente cosmetice costisitoare..Nimic nu ma ajuta.Incep sa cred ca nu voi mai scapa niciodata de acnee..E pe viata
Si eu am avut cosuri pana la varsta de 16 ani, apoi mi-au trecut de la sine dar mi-au ramas niste urme... Folosesc un fond de ten de la avon ca sa le acopar si o pudra.. Incercati si voi e singura solutie in astfel de cazuri...:( din pacate
Eu previn aparitzia acneei cu ajutorul castravetelui...intr-adevar face minuni.Nu prepar nuci un fel de pasta, pur si simplu tai felii subtziri de castravete si le pun pe fatza,chiar masez fatza cu feliutzele subtziri de castravete...rezultatele nu intarzie sa apara..va garantez;)..incercatzi si voi..veti vedea cum acneea dispare si tenul vi se v-a lumina, v-a fi mult mai curat si catifelet la atingere.Acest "proces" il veti face dupa ce v-ati spalat pe fatza cu sapun;)...BAFTA!
dragi prieteni,Intimplator vi-am citit mesajele si pot sa va spun ca mie au inceput sa-mi apara cosurile pe la 23 de ani si nu la pubertate.Acum am 37 de ani si inca ma mai lupt cu ele.Apar ca niste noduli durerosi sub piele si sint duri la palapare,iar deasupra pielii sint rosii.La presarea lor nu iese nimic decit lichid,iar a doua zi nudulul e dublu daca l-ai presat si se vindeca greu si da cicatrice.Ceea ce cred ca pe mine m-a ajutat intr-o masura destul de mare este faptul ca nu mai consum coca-cola si produse de la MC-Donald.Foarte periculoase pt.acnee sint:alunele,maioneza,caramelele,prajelile.Eu am luat zilnic vitamina E pastile gelatinoase,Ospen-2Tb/zi(una seara si una dimineata),ulei de peste(Hofigal).acum incerc o crema si o sa va spun cam peste 6 luni daca a dat rezulatate.Am inteles ca si mibazonul e bun,dar eu cind am un cos folosesc pe el unguent oftalmic cu canamicina.e foarte buna si crema pt.albire cu miere de albine de la Geroccussen(e crema romaneasca,dar e grozava si costa doar 10lei.Va pup pe toti,asistenta medicala,Ika
Am uitat sa specific!Multora le sta in fire sa umble mai mult de 1 zi cu un tricou sau bluza,schimbatile zilnic!!
Am 21 de ani si credeti-ma ca de pe la 15 ani asa ma lupt si eu cu cosurile!Si acum mai apare cate 1 dar se usuca destul de repede! Sfatul meu: Nu mai folositi atatea creme deodata,daca vreti sa incercati un anumit produs, atunci folositi numai acel produs, nu va dati cu toate deodata, si incercati acel produs pe o perioada mai indelungata nu 1-2 zile si gata dati verdictul, si sariti la alt produs,acordatii o sansa!Apropo ce va sugerez eu este ca atunci cand va spalati pe fata sa nu va stergeti,lasati sa se usuce singura fata, prosopul poate contine o gramada de bacterii,sunt sigur ca multi dintre voi probabil folosesc acelasi prosop ca sa se stearga si dupa ce se spala pe maine,pe picioare.....Apropo nu cred ca il schimbati zilnic dupa fiecare utilizare,si nici nu aveti de unde sa stiti daca nu s-a sters intre timp si altcineva cu el,trageti voi concluzia..........NU VA STOARCETI COSURILE!! Va raman cicatrici daca sunt mai mare,ca doar trebuie sa iasa si radacina si apasi cu putere,iar daca nu l-ai stors bine in cateva ore ti se faca unu si mai mare si mai urat!!deci.... Incercati sa nu va puneti mainile pe fata, cu cat mai rar cu atat mai bine,doar nu ai langa tine tot timpu apa si sapun sa te speli, ca ex:la scoala pe banci cate lucruri s-au intamplat ,cate lume a umblat pe acolo si cine stie ce au facut.....Deci nu va mai puenti mana pe fata!! Apropo de spalat pe fata aveti grija ce sapun folositi ca acum sunt de toate felurile,cautati unu cat mai bun daca se poate unu lichid de calitate,care sa nu usuce pielea!Eu va sugerez de max 2 ori pe zi nu mai mult,sa va spalati. Pentru a scapa de pielea moarta de pe fata puteti aplica (si eu folosesc) o masca,nu pierdeti mult timp aplicand acesta masca 20 de min ,aceasta vine frumos ,se decojeste f simplu!! Nu va recomand sa o aplicati mai mult de 2X pe saptamana!Cand cumparati un produs gen isotrexin,skinoren,zynerit cititi cu atentie prospectul,unde si cum se aplica! Sunt unele creme care se aplica doar pe ZONELE AFECTATE de exemplu daca pe frunte nu aveti nici un cos nu va dati in zadar ca usuca pielea si iar apar cosuri! V-as sugera sa mergeti in vara la bai termale,sunt un adevarat miracol,daca nu aveti posibilitatea cumparati din farmacii si spalati-va seara cu apa termala pe fata!!!! Necesita multa atentie tenu` dar trebuie sa aveti grija daca vreti sa scapati de cosuri!! Mai lasati din dulciuri in special ciocolata si sucurile! Mai bine mancati un fruct si sucuri sunt si fara zahar!! P.S. Mai schimbati si asternuturile din cand in cand!!macar de 2 X pe sapt Sper ca v-am atras atentia!! Bafta tuturor
am auzit k spuma de ras curatza foarte bne tenul...e adevarat???
in cazul dianelor efectele se vad abea dupa 3-4 luni...in nici un caz dupa o luna...
Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Un medic dermatolog mi-a recomandar Roaccutane si mi-a zis ca tratamentul trebuie sa dureze 1 an (o doza minima de 120mg/kg), un altul a spus ca aceasta este doza MAXIMA admisa. Nu mai stiu ce sa cred. Pe prospect scrie ca tratamentul dureaza 4-6 luni, eu fac deja de vreo 9 si acneea e - sa zicem - in remisie, dar nu a disparut complet. De asemenea, vreau sa va intreb daca tratamentul cosmetic (extragerea punctelor albe) este indicat in aceasta perioada, ca si aici cei 2 medici cu care am vorbit se contrazic.Multumesc pentru raspunsuri. Andra
Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Un medic dermatolog mi-a recomandar Roaccutane si mi-a zis ca tratamentul trebuie sa dureze 1 an (o doza minima de 120mg/kg), un altul a spus ca aceasta este doza MAXIMA admisa. Nu mai stiu ce sa cred. Pe prospect scrie ca tratamentul dureaza 4-6 luni, eu fac deja de vreo 9 si acneea e - sa zicem - in remisie, dar nu a disparut complet. De asemenea, vreau sa va intreb daca tratamentul cosmetic (extragerea punctelor albe) este indicat in aceasta perioada, ca si aici cei 2 medici cu care am vorbit se contrazic.Multumesc pentru raspunsuri. Andra
folosesc de un an Zineryt, pe care mi-l tot prescrie dermatologul si nu are rezultate. Cosurile trec si apar altele, mereu altele...unii dermatologi sunt mai buni dacat altii...
Eu am inceput sa folosesc MIBAZON-o crema pe care o puteti cumpara de la orice punct farmaceutic veterinar.Costa doar 20.000 lei vechi si are rezultate.Ma fac o data seara si dimineata ma spal pe fata.Eu vad k are efect :) Succes
shi eu am avut o problema destul d mare cu coshurile,adik nu era zi in kre sa n-am coshuri,sa am shi eu o data fata curata..apoi am cumparat d la o farmacie naturista Aknesol. sa shtiti k chiar merge am recomandat produsul mai multor persoane shi a mers shi la ele. ideea e k merge indiferent d tipul d ten.atunci knd cumparati solutia,specifikti k o folositi pt prima data,pt k o sa va recomande farmacistul o crema p kre o sa trebuiask sa o folositi km o luna cu tot cu solutia respectiva.apoi o sa puteti renunta la crema,shi din primele 2 zile chiar o sa vedeti k n-o sa mai aveti probleme,cel putin nu asha d mari k pana atunci.eu folosesc d vreo 4 luni,shi d vreo 3 luni jumate deabea dak am avut vreo 4 coshuri in total.serios,merita incerkt,shi nici nu e scump,e 65 000 lei vechi.bafta
buna! este al doilea articol pe care il scriu;pot sa zic k fac de doua luni tratament cu ROACUTAN si este intr-adevar foarte bun;nu trebuie sa va sperie reactiile adeverse,la mine una nu se manifesta,am crezut k o sa raman cu fata ''mutilata'' forever, dar imi dau seama k nu e asa acum cand ma privesc in oglinda:) si nu lasati oamenii sa va judece dupa aspectul fetei(acneea) luptati k sa scapati de ea chiar dak nu mai aveti nici o speranta; eu una acum sunt fericita fata de cum eram acum 2 luni cand am scris primul articol, deci aveti incredere in voi si veti reusi pupici
buna.eu am cosuri de la 11 ani si nu am gasit nicio solutie.am folosit si diane35,zineryt,fucidin,creme de la avon,de la nivea.......mhhh,...dar fara niciun rezultat.dar totusi am ajuns la o concluzie....dak nu le mai sparg nu se vor mai inmulti.acu fac un fel de ritual in fiecare seara:ma spal cu apa bn,apoi ma dau cu spirt si intrun final ma dau cu crema de galbenele.nush dak imi trec cosurile asa,dar makr ma simt mult mai proaspata dupa"ritual".mult succes si aveti grija ce folositi.ps.lasati prostiile cu SEXULca nu e nik adevaraINGRIJITIVA
si eu am avut probleme mari cu tenul dar cu f multe creme le-am mai stapanit iar acum nu am iam asa de multe si o sa incerc mibazon.numai eu stiu prin ce am trecut si nu cred ca voi uita niciodata...
M-am chinuit cu aceasta problema timp de un an pana ce mi-a fsot recomandat zynerit! Credeti-ma face minuni!
-folositi una din cremele Eritroacnol sau Mibazon -beti multe lichide -verificati la ginecolog dak nu aveti vreun chist ovarian Sanatate!
am avut cosuri de cind ma stiu.Am incercat diverse tratamente si nu au dat cine stie ce rezultate.De citeva zile am o eruptie ff puternica de cosuri numai pe partea stinga a fetei.Nu stiu care ar fii cauza.
Posteaza comentariu