retete ieftine si...bune
-
1 2Fetelor,
hai sa mai scriem si niste retete ieftine (si gustoase bineanteles) ca sa ne adaptam situatiei. Mie imi place sa gatesc, dar nu prea imi place carnea, doar asa cate putin.
Pentru inceput am sa va dau eu niste idei:
Salata de cartofi cu conopida:
se curata si se taie cartofii cubulete, se rupe in buchetele cca. aceeasi cantitate de conopida, se fierbe (eu in vas sub presiune le termin in cateva minute si se fierb in aburi).
Se face sosul prin amestecarea otetului cu ulei si se toarna peste legume.
Se poate adauga verdeata sau niste ceapa prajita ii da un gust mai bun. Insa cu telina cruda razuita e f.f. buna.Sper sa va placa si voua.
Papanasi cu branza falsi
Mie imi place aceasta reteta pentru ca nu trebuie sa cumperi branza, dar ai nevoie de lapte de casa. Laptele se lasa "sa se strice", adica, daca il fierbi sa se faca branza.Cand incepe sa fiarba adaugi gris pana devine o masa groasa. Racesti si faci din acesta crema mingiute cu mana uda si le rostogolesti prin pesmet prajit in ulei. Se serveste cu smantana si zahar.
Sper ca nu vi s-a parut deplasata ideea mea si sa contribuit si voi cu idei. -
retete ieftine si bune....mmmmm..!nici mie nu imi place carnea si de aceea la paste si la craciun cand toata lumea are de bine de rau ceva cu carne,(sarmalute fripturici sau drob sau altele)e un pic cam problematic...Dar...revenind la retetele bune, am o reteta : telina, morcov,mar toate astea maruntite, cantitatile nu le stiu dar dupa gust fiecare cum vrea, mai dulce sau nu jonglati cu marul.Important de stropit cu lamaie marul si telina dupa maruntire(cine are robot e rege)ca sa nu se oxideze prea repede.NU SE PUNE SARE ,poate fi mancata asa, sau (eu de exemplu..)cu maioneza Iese o minunatie de salata .Restul condimentelor depinde de gustul vostru...
-
Cartofi "habarnam" la cuptor
Cartofii ii fierb in coaja, ii curat si ii tai in 4 sau 6. Intr-o tava pun putin ulei, asez cartofii, presar in tava o ceapa tocata feliute, presar sare, iar pe cartofi pun fulgi de unt. Cuptorul este deja incins si tin cartofii in el 6 - 7 minute. Opresc focul si mai las pana se raceste putin. -
habarnam, genial nickname ti-ai ales!
Vin si eu cu o reteta ieftina:
Rulada cu mere
5 mere potrivit de mari se curata, se taie felii si se calesc cu putin ulei. Dupa ce ati oprit focul, adaugati zahar si scortisoara dupa gust+o mana de stafide spalate bine.
Se framanta un aluat din 2-3 linguri de margarina, un ou, un praf de sare si faina cat cuprinde. (E suficient sa le framantati putin intr-un castron.) Aluatul se lasa la rece cca o ora.
Apoi se intinde o foaie lunguiata, pe care se intinde uniform amestecul de mere cu stafide. Se ruleaza si se pune intr-o forma de pandispan.
Se coace la foc potrivit.
Cand e gata, se pudreaza cu zahar.
(Eu curat si calesc merele cu o zi inainte, ca sa nu stau prea mult la bucatarie a doua zi) -
Nici eu nu prea sunt adepta carnii si de aceea, cand vin seara obosita imi pun niste cartofi in coaja taiati pe jumatate, in cuptorul incins. Mie imi plac f tare, mai ales daca dupa ce ii scot din cuptor ii ung cu margarina sau cu unt si cu putina sare.
Tot la repezeala imi mai fac si mere la cuptor. Le scot samburii, le pun in mijloc un cub de unt si niste zahar si scortisoara. -
Oua taranesti:
Se calesc 1-2 legaturi de ceapa verde tocata.
Se adauga ceva mezeluri ramase prin frigider, taiate fasii sau cubulete (sunca, carnati, pastrama etc.) si 4 oua fierte taiate cubulete.
Se "stinge" cu bulion desfacut cu apa.(In timpul verii, se pot folosi rosii decojite, curatate de seminte.)
Se adauga Vegeta si alte condimente care vi se par potrivite.
Se acopera si se lasa sa fiarba vreo 5-10 minute.
Se presara cu patrunjel si/sau marar.
Mancarica asta merge foarte bine cu salata de castraveti. -
O reteta grozava...necesita putin mai mult timp....
3-4 rosii, curatate de coaja, se lasa la macerat impreuna cu putin ulei masline, 5 bucati usturoi pisat, busuioc, sare si piper. Intre timp, fierb paste tubulare, le las la racit. O bucata de bacon prajit, taiat in bucatele mici. Amestec totul, adaug condimente, daca mai este necesar, si la final patrunjel tocat marunt. Pofta buna! -
Variatiune pe tema ton+ porumb ar fi si:... 1 cutie ton cu ceapa (e mai dulce) + 1 cutie porumb boabe + 3-4 fire subtiri de ceapa verde taiata marunt + 5-6 fire de marar verde si 5-6 fire de patrunjel verde + zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust) + 2-3 linguri ulei de masline. Fara sare. Se amesteca tot si se lasa la rece cel putin 1/2 ora.
Pofta buna! -
Nu am stiut cum sa pun pe forum un mesaj nou asa ca fiind mai haios nickname-ul te-am ales!
Hai sa va zic si eu o reteta simpla ca aproape ca se face singura!! Se topeste o lingura de margarina, se taie marunt cam 150g sunca presata si se pune in tigaie, iar dupa ce se prajeste un pic se stinge cu smantana-dupa ochi!Se mananca cu spaghete!Un deliciu!Pofta mare!!!!