ce mai gatiti?
-
0 0Nu mai stiu ce sa fac de mancare...
Sotul meu e intr-o vesnica cura de slabire, asa ca seara vrea sa manance ceva usor( fructe, salate, iaurt...). De el scap repede, dar eu?
Voi ce mai gatiti? Nu vreau retete, doar sugestii, daca se poate. -
..pui cu smantana, macaroane cu branza sau macaroane cu nuca, cartofi taranesti (sunt o bunatate, iti stau la dispozitie cu reteta), sandwich-uri la cuptor cu unt, cascaval, bacon+ 1 ceai cu lamaie, cartofi prajiti, ochiuri + un castron urias de salata verde la care adaugi un ou fiert si branza sarata de orice fel, cascaval pane, snitele cu piure ....
-
Se fierb cartofii in coaja, se scurg de apa in care au fiert ( cca 1 kg de cartofi ),se lasa sa se raceasca dupa care se curata de coaja.
Se fierb 4-5 oua .
Intr-un vas de sticla termoizolant sau intr-o cratita se aseaza un strat de cartofi peste care se pun ouale taiate rondele si cirnat de porc afumat ,apoi un alt strat de cartofi,peste care se toarna smintina si daca doreiti rade-ti si putina telemea.
Se da la cuptor pina se rumeneste.
Pofta buna ! -
Eu stiu alta reteta, dupa care ma topesc:
se fierb cartofii curatati si taiati cuburi, la foc mic sa nu se sfarme. Se pun apoi la scurs. Separat se taie o ceapa mare pestisor si se curata 5-6 catei de usturoi. Intr-o tigaie mare se incinge ulei, se prajeste ceapa pana devine lucioasa, se adauga cartofii si se rumenesc, mestecand sa nu se prinda.Cand sunt aproape gata, se adauga usturoiul pisat, sare, piper, si se mai lasa 1-2 minute pe foc. Se opreste focul si se adauga marar si patrunjel tocat. Pofta maxima! -
Si daca vreti, va dau si reteta de salata orientala cu care mi-am cucerit sotul ieri:
fierbem 1 kg de cartofi in coaja. Separat radem o telina mare, taiem o leg. salata verde, o leg.spanac, 6-7 ridichi, castravete proaspat, o leg. ceapa verde, cam 100 grame masline. Adaugam un castravete mare (sau doi mici)in otet si un gogosar in otet, taiati cubulete mici.Mai punem 2 oua fierte tari si facem separat maioneza (cam o farfurie de ciorba plina cu maioneza -eu prefer maioneza de casa). Cand au fiert cartofii, ii curatam de coaja cat sunt fierbinti, ii lasam sa se raceasca bine, ii taiem cuburi de cca 1 cm si ii adaugam in salata.Punem maioneza si amestecam bine, adaugand sare dupa gust. Se serveste dupa 30 minute, sa se combine gusturile.
Va recomand calduros aceasta reteta, e foarte buna! -
Bunã bmg18,
Adresa cu pricina este www.La-start.ro bucãtãria Lianei.
Pizza
Pentru o tavã de cuptor;
O canã ºi jumãtate de apã, 20 gr. drojdie(un pacheþel mic) 1-2 linguriþe zahãr, 2 linguri ulei, sare, fãinã cât cuprinde.
Se foloseºte apã cãlduþã.
SOS
Pastã de tomate, oregano, cimbru,piper, delikat ºi puþinã apã se face un sos pentru blat.
Se amestecã drojdia cu zahãrul ºi puþinã apã apoi se adaugã puþinã fãinã se face maiaua, când a crescut se amestecã cu restul de fãinã ºi apa rãmasã.
Se frãmântã o compoziþie mai moale, se lasã la crescut, uleiul se foloseºte ca sã nu se lipeascã coca de mâini.
Se unge tava cu ulei fãrã fãinã, iar cuptorul trebuie încins.
Dupã ce s-a întins coca în tavã se mai lasã la crescut 30-40 min când este gata crescutã se unge blatul cu sosul pregãtit, se pune caºcavalul ºi apoi ingredientele dupã gust, bacon, ºuncã presatã, salam, mãsline, gogoºar murat etc.
Aceastã ordine este obligatorie.
Secretul stã în ameliorator ºi în ordinea aºezãrii ingredientelor, amelioratorul se gãseºte în pizzerii sau în panificaþii în cazul cã îl procuri se pune în cocã o linguriþã.
Dacã pe viitor eºti interesatã sã-þi deschizi o pizzerie îþi trimit reþete exacte pentru vânzare.
Ce zici de asta?
Poftã bunã! -
Mã bucur cã eºti bine! mã impresioneazã foarte mult când aud sau vãd o graviduþã, eu mi-aºi fi dorit sã mai am un bebe, dar cu ani în urmã am avut un chist în urma cãruia mi-am pierdut o trompã ºi un ovar de atunci nu pot sã mai am copii.
Pentru sufleþelul tãu am sã-þi trimit o reþetã delicioasã.
Eu îi spun tochiturã.
4-5 cepe, 1/2 kg. carne mânzat sau porc, ciuperci, 3-4 ºniþele, câþiva ficãciori de pui (merge ºi fãrã ) zarzavat cu roºii ºi ardei sau pastã de tomate, piper.
Se cãleºte ceapa tocatã mãrunt, carnea se taie în cubuleþe mici se pune peste ceapã cu ciupercile le înnãbuºi apoi adaugi ºniþelele tãiate în fâºii ºi roºiile le laºi pe foc pânã iese uleiul deasupra condimentezi cu ce-þi place, dacã ai ficat îl pui odatã cu ºniþelele. Se serveºte cu mãmãliguþã.
Poftã bunã! -
Imi pare rau, Maricica, e trist, eu stiu ce insemana, pana acum nu am ramas insarcinata si ma durea sufletul, dar sa stii ca ma consolasem cu ideea si ma purtam cu toti copilasii ca si cum ar fi fost ai mei.
O zi buna si te rog mult sa incerci sa nu mai folosesti caractere romanesti cand postezi pentru ca descifram cam greu! -
Pentru bmg18,
Ti-am promis reteta de tort deja am scris-o de doua ori dar in momentul transmiteri mi-a sters-o, momentan sunt foarte nervoasa si nu mai am chef s-o iau inca o data de la capat, ramane pe saptamana viitoare, si nu mai am nici timp seful meu mi-a dat voie sa plec mai devreme, ma duc sa patinez.
Te sarut, si La multi ani! pentru tine si pentru toate evele.