După aproape 40 de ani petrecuți șapte zile din șapte în spatele tejghelei, Roy s-a pensionat. Acum glumește că are de gând să facă cunoștință cu soția sa.
Totul pentru copii
Roy a refuzat să-și ia măcar o zi liberă, ocupându-se de micul magazin pe care l-a cumpărat în 1982 în Southampton. În cei 38 de ani de muncă, el a lucrat în total 13.416 de zile. Una după alta, fără nici măcar o zi de pauză!
Și asta nu e tot: a fost prezent la magazin 12 ore pe zi, cu excepția duminicilor, când avea program redus de 10 ore pe zi. Iar în fiecare zi de Crăciun a ținut buticul deschis o oră.
Cea mai bună motivație pentru a face acest "ultramaraton" a fost dorința de a le oferi fiicelor sale o educație la cele mai înalte standarde. Pentru el, vacanțele erau o pierdere de vreme.
Acum, că fetele au meserii bune - una e doctor, alta e inginer și a treia este avocat - Roy are toate motivele să fie mândru și poate să se retragă liniștit la pensie, renunțând la magazinul pe care l-a preluat când avea 24 de ani. El plănuiește prima vacanță cu soția sa, Sashi, după 39 de ani de căsnicie, relatează BBC.
Vacanțele trec, educația rămâne
Roy recunoaște că nu toată lumea înțelege de ce a făcut asta. "Mulți cred că-s țicnit. Am trăit pentru copiii mei. Viziunea mea este că totul vine și trece. Poți să ai vacanțe, dar astea vin și trec. Educația e pe viață. Asta e mantra vieții mele", a declarat el. "Eu și soția am vrut să le oferim copiilor o educație decentă. Am făcut ceea ce doream pentru copii", a adăugat.
În cele aproape patru decenii în care a ținut buticul deachis, Roy a devenit o legendă locală și a avut ocazia de a servi chiar și patru generații ale unei familii. Pe 16 iulie, când a decis să se retragă din aventura pe care a început-o la 4 octombrie 1982, el a fost aplaudat de 150 de persoane care s-au strâns în fața magazinului.
Roy s-a stabilit în Southampton în 1981, unde a venit din regiunea indiană Punjab. În anul următor, el a preluat magazinul Testwood Stores de pe strada Testwood. În următorii patru ani, a muncit pe brânci, zi-lumină, pentru a face mica lui afacere să meargă. Deschidea la 8:00, închidea la 8:00 seara. După o vreme, și-a permis să se mute din micuțul apartament situat deasupra magazinului într-o casă învecinată.
Muncă zi de zi pentru cele mai bune școli
Muncind zi de zi, Roy a reușit să-și trimită toate cele trei fete la o școală privată unde cursurile costau 13.000 de lire sterline pe an, apoi la unele din primeșe șase colegii și universități din Marea Britanie.
Mira, în vârstă de 34 de ani, este acum genetician, Natasha (33 de ani) este inginer, iar Justine (29 de ani) lucrează ca avocat la Microsoft.
Când a înțeles că acestea nu mai au nevoie de sprijinul lui și dornic să petreacă mai mult timp cu nepoții, Roy a decis că a venit momentul să se pensioneze.
Citește și: Tommy Rivs, sportiv de elită, în stare gravă la spital
Pentru soția lui, Shashi, în vârstă de 59 de ani, e o schimbare majoră. "E plăcut să-l am lângă mine. Mă ajută în grădină cu ceea ce eram obișnuită să fac singură", a spus ea.
"Scopul principal a fost să le oferim copiilor o educație decentă, ceea ce noi nu aveam. N-am fost surprinsă când mi-a zis că se pensionează. Copiii i-au spus că a făcut oricum mai mult decât suficient pentru ei", a adăugat Shashi.
Cuplul se pregătește acum să plece în vacanță. Deși Shashi a mai vizitat țara natală, India, Roy nu s-a întors niciodată acolo. Și chiar dacă fetele i-au recomandat mai multe destinații exotice, el nu prea e amator de călătorii în locuri îndepărtate și preferă o vacanță în Marea Britanie.
Posteaza comentariu