Ce alimente îţi pot face riduri
Un studiu din 2001, publicat în Journal of the American College of Nutrition arată că un consum ridicat de legume, fasole, mazăre, linte, ulei de soia şi ulei de măsline pare să protejeze pielea de riduri.
Pe de altă parte, un consum ridicat de carne, lapte şi unt pare să aibă un efect advers.
Mai precis, prunele, merele şi ceaiul verde sunt cele mai eficente în lupta cu ridurile, iar grăsimile saturate sunt cei mai mari duşmani.
Ceaiul verde ţine ridurile departe
Un alt studiu din 2011 publicat de Journal of Nutrition a constatat că fitonutrienţii din ceaiul verde au capacitatea de a proteja pielea împotriva radiaţiilor nocive şi contribuie la îmbunătăţirea calităţii pielii la femei.
După 2 luni în care au consumat zilnic ceai verde, s-a observat o reducere de 16% în asprimea pielii şi o îmbunătăţire cu 25% a elasticităţii şi a gradului de hidratare al pielii.
Aşadar, nu degeaba se spune că frumuseţea vine din interior! Pielea rămâne frumoasă dacă mănânci multe legume. Şi nu uita nici de cana zilnică de ceai verde!
Posteaza comentariu