În prezent există numeroase studii care au scos la iveală importanţa alimentaţiei care este în directă legătură cu tonusul şi nivelul de energie pe care-l ai pe parcursul zilei. De aceea Dr. Oz susţine că anumite alimente au un impact favorabil asupra creierului, reducând riscul de a face o depresie şi crescând calitatea somnului. Acestea sunt alimente simple pe care ar fi bine să le integrăm în alimentaţia noastră pentru a beneficia de efectele lor protectoare şi revigorante asupra corpului.
În loc să apelezi la mai multe porţii de dulciuri rafinate sau căni cu cafea pe parcursul unei zile este de preferat să optezi pentru următoarele alimente pe care să le consumi cu regularitate:
1. Somonul
Creierul tău are nevoie de acizi graşi omega-3 ca să funcţioneze la capacitate maximă. În plus, aceste grăsimi sănătoase au rolul de a conferi o stare de bine, alungând senzaţia de irascilibitate. Dr. Oz ecplică faptul că creierul nostru este format din 60% grăsimi şi iubeşte în special acizii omega-3, iar un consum prea mic din aceşti nutrienţi importanţi generează stări de irascibilitate, o dispoziţie proastă şi depresie.
Somonul este una dintre cele mai bogate surse de acizi graşi omega-3 şi este recomandat să-l consumi de 2-3 ori pe săptămână. Pentru un plus de omega-3 presară peste somon seminţe decorticate de cânepă şi germeni (vlăstari) de ridichi. Atât seminţele de cânepă cât şi germenii de ridichi sunt surse bune de minerale, vitamine şi omega-3 care te energizează, te binedispun, întăresc imunitatea şi redus riscul de a dezvolta demenţă la vârstă înaintată.
2. Ciupercile
Sunt bogate în vitamina D care este importantă pentru sănătatea creierului. Impactul său este foarte mare asupra sistemului nervos şi a stării de bine, iar studiile arată că persoanele care au deficit de vitamina D suferă de depresii în comparaţie cu cele cărora nu le lipseşte această vitamină esenţială. Dr. Oz recomandă consumul ciupercilor alături de o porţie de cuşcuş care este bogat în seleniu, un alt mineral important care este recunoscut pentru faptul că te binedispune.
3. Cireşele amare
Consumă un pumn de cireşe amare deshidratate înainte de te pune la somn, iar dimineaţa te vei trezi binedispusă, recomandă celebrul Dr. Oz. Acestea conţin melatonină care te ajută să ai un somn odihnitor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producţia de melatonină scade, de aceea este este bine să consumi aceste cireşe amare care te ajută să dormi mai bine, explică specialistul.
4. Amarant
Această pseudocereală este bogată în fibre, antioxidanţi şi fier, fiind un alimente esenţial la azteci şi incaşi. Carbohidraţii din cerealele integrale au rolul de a creşte serotonina care acţionează ca un antidepresiv natural, explică Dr. Oz. Pe lângă acest efect pe care-l are amarantul, datorită conţinutului ridicat de fibre se reglează nivelul zahărului din sânge, astfel că te vei simţi mai energică şi vioaie. Acesta este principalul motiv pentru care ar fi indicat să consumi cereale intregrale în loc de dulciuri şi cereale rafinate atunci când ai nevoie de un plus de energie. Amarantul îl găseşti în magazinele naturiste şi costă aproximativ 12 lei o jumătate de kilogram. Se fierbe cu o cantitate triplă de apă sau lapte pentru a obţine o budincă gustoasă. De asemenea, îl poţi fierbe în apă şi folosi pentru diverse piureuri cu legume.
5. Curmalele
Un desert perfect pentru a-ţi potoli pofta de dulce sunt curmalele. Spre deosebire de dulciurile rafinate, curmalele sunt bogate în fibre, minerale, vitamine şi antioxidanţi care te energizează pentru toată ziua. Se pot amesteca în blender cu pudră de cacao şi migdale pentru a obţine biluţe delicioase şi sănătoase.
Posteaza comentariu