Însă, ele sunt adesea privite cu dezgust de o mulţime de persoane care nu le agreează textura, mirosul sau gustul. Toate aceste legume pot să devină mai interesante şi apetisante dacă găseşti soluţii noi ca să le găteşti. Iată cum să găteşti conopida ca să devină mai interesantă şi să fie pe gustul tuturor:
1. Conopidă marinată şi pusă întreagă la cuptor
Dacă o acoperi cu un dressing din ulei de măsline, muştar, oţet, oregano, pulbere de usturoi, pulbere de ceapă, sare, piper, fulgi de ardei iute şi parmezan, conopida preparată întreagă la cuptor se transformă total. Vei obţine o crustă crocantă deasupra şi un preparat extrem de aromat, infuzat cu toate aromele dressing-ului.
2. Chifteluţe din conopidă
Se amestecă conopida fiartă şi mărunţită cu ou, ceapă verde, parmezan, usturoi şi puţină făină pentru a obţine un aluat din care să formezi chifteluţe delicioase. Nici nu vei simţi gustul de conopidă după ce le prăjeşti puţin într-o tigaie unsă cu ulei.
3. Conopidă cu ulei şi parmezan la cuptor
Se amestecă floretele de conopidă feliate cu ulei de măsline, pulbere de usturoi, sare, piper şi parmezan. Se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie şi se lasă la 190 de grade Celsius până când se rumenesc bine.
4. Crochete din conopidă şi brânză
O reţetă genială care are la bază conopida sunt aceste crochete la care nici nu-ţi vei da seama că s-a folosit acest ingredient. După ce se mixează conopida în robot se lasă într-o cratiţă acoperită cu puţină apă pe fundul vasului până când se pătrunde.
5. Conopidă gratinată
Conopida cu smântână, brânză şi unt introdusă la cuptor se transformă total într-un preparat extrem de delicios. Mai ales dacă pui deasupra un strat de parmezan care se va coace şi va deveni crocant.
Posteaza comentariu