Coacazele - Sfaturi utile

Deoarece sunt la fel de fragile ca si afinele, coacazele trebuie pregatite cu grija. Primul lucru pe care trebuie sa il faci inainte de a le consuma este sa le pui intr-o strecuratoare si sa le speli sub jetul de apa. Cand folosesti coacaze congelate la diferite retete, incearca sa eviti retele care necesita coacere. Pentru coacere sunt indicate cocazele necongelate pentru a oferi un maxim de savoare.



Iata cateva idei de servire:


  • Profita de gustul acrisor al coacazelor pentru a inlocui otetul sau lamai cand vrei sa dai gust salatelor tale.
    Astfel, adauga cateva picaturi de ulei de masline si zeama coacazelor stoarse cu mana.  
  • Pentru a echilibra gustul acrisor, combina coacaze proaspete cu alte fructe, cum ar fi: portocale, mare, ananas sau pere. Daca doresti adauga putin suc de fructe, miere si sirop de artar peste coacazele poaspete.
  •  Pentru o salata usor de facut, care imediat va deveni bautura preferata din vacante, in blender amesteca 2 pahare de coacaze proaspete, o jumatate de ananas taiat bucati, o portocala fara coaja, un mar dulce si o mana sau doua de alune sau nuci.
    Ingredinetele nu se amesteca foarte mult pentru a mai ramane si bucati de fructe intregi. Amestecul este rasturnat intr-un bol, dupa care mai poti adauga telina taiata.
  •  Amesteca in parti egale: coacaze neindulcite si sucul tau preferat de fructe, dupa care adauga putin apa minerala pentru o obtine o bautura racoritoare. Pentru mai multa culoare iti recomandam sa adaugi si cateva felii de lime sau lamai.

Coacazele se numara printre putinele alimentele care contin cantitati masurabile de oxalati, substante naturale care se gasesc in plante, animale in organismul uman.
Cand oxalatii devin prea concentrati in lichidele corpului, acestia se pot cristaliza si pot cauza diferite probleme de santate. Din acest motiv, persoanele care au sau au avut probleme netratate cu rinichii sau cu vezica biliar ar trebuie sa evita consumul de coacaze.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod