Pentru imbunatatirea aspectului comercial, caisele uscate sunt tratate in timpul procesului de coacere cu gaz de dioxid de sulf sau cu sulfit pentru prelungirea vietii caiselor. Sulful contine compusi care adesea sunt adaugati la alimentele uscate cum sunt caisele, ca un conservant care ajuta la prevenirea oxidarii si a schimbarii culorii.
Sulfitii, de regula, sunt folositi la conservarea caiselor uscate si se estimeaza ca produc reactii adverse la una din o suta de persoane. Reactiile produse de sulfiti pot fi acute la persoanele care sufera de astm. Asociatia care se ocupa de Administrarea Alimentelor si Medicamentelor estimeaza ca 5% dintre astmatici pot suferi o reactie adversa cauzata de sulfiti.
Daca caisele uscate nu ar fi tratate cu sulfit acestea ar avea o culoarea maronie si nicidecum portocalie, cu toate acestea cele maronii sunt o alegere sanatoasa.
Cateva idei despre cum sa servesti caisele:
1. Adauga felii de caise la cerealele pe care le poti manaca cu lapte cald sau rece.
2. Data viitoare cand vei face clatite, umple-le cu o crema pregatita din caise coapte si putin unt.
3. Da mancarurilor cu pui sau soteurilor de legume un aspect de sarbatoare si adauga cateva felii de caise uscate.
4. Adauga caise proaspete in salata verde.
Comentarii (1)
Buna ziua, Cine este tristul personaj care a scris textul acestei prezentari ratate ? Imi miroase a pucioasa, cu iz de gaz de dioxid de sulf si cu multe caise, in toate frazele. Al carei gradinite onoratul personaj absolvent iestem ?
Posteaza comentariu