1. Alege fructele de ananas care sunt grele pentru marimea pe care o au. Nu trebuie sa aiba zone moi, zgarieturi sau puncte intunecate pe coaja, acest semne pot indica ca e vechi. Cumpara fructele care au un miros frumos, pentru ca procesul de coacere inceteaza imediat ce sunt culese. Evita-le pe cele care au un miros acru sau de fermentare.
2. Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca fructele bine coapte au un nivel crescut de antioxidanti.
3. Ananasul poate fi pastrat la temperatura camerei timp de o zi sau doua inainte de a fi consumat. Desi acest proces nu-l va ajuta sa devina mai dulce, fructul va fi mai moale si mai suculent. Dar in acesta perioda trebuie supravegheat, pentru ca exista posibilitatea de a se strica. Daca dupa cele doua zile, tot nu iti vei dori sa consumi ananasul, impacheteaza-l intr-o punga de plastic si depoziteaza-l in frigider, unde temperatura il va ajuta sa se pastreze pentru maxim 3 - 5 zile.
4. Fructul care a fost taiat in felii trebuie pastrat in frigider intr-un vas ermetic. Isi va pastra prospetimea si gustul mai bine daca se adauga lichid in vas, preferabil suc de ananas.
Posteaza comentariu