Chipsurile şi numeroasele dulciuri din comerţ nu constituie cea mai bună alegere pentru gustările dintre mese. Află care sunt cele mai proaste alegeri pe care le-ai putea face în materie de gustări!
Gustările dintre mesele principale nu trebuie să fie hipercalorice, pline de zahăr rafinat sau cu o tonă de sare. La fel cum mesele principale trebuie gândite astfel încât să aduce o multitudine de nutrienţi necesari pentru organism, tot aşa gustările îşi au rostul lor, oferind un plus de vitamine şi minerale.
Prin urmare, renunţă la gustările lipsite de orice nutrient şi optează pentru variantele lor sănătoase.
Iată care sunt gustările de care trebuie să te fereşti:
1. Chipsurile din cartofi
Nu ajută cu nimic organismul, ba din contră generează dezechilibre importante deoarece sunt bogate în grăsimi saturate, carbohidraţi şi o cantitate exagerată de sare.
2. Alunele/nucile prăjite
Prin prăjirea acestor oleaginoase, majoritatea nutrienţilor sunt îndepărtaţi, chiar şi proteinele de calitate. Reţine că pe lângă faptul că sunt prăjite, aceste produse conţin o cantitate exagerată de sare sau miere. Consumă nuci, alune, seminţe crude şi hidratate câteva ore în apă.
3. Batoanele cu orez expandat
Generează o eliberare bruscă a insulinei, din cauza orezului alb rafinat. De asemenea, ele sunt adesea înmuiate în sare şi zahăr rafinat, lucru care le transformă într-o gustare total dezechilibrată din punct de vedere nutriţional. Alege batoanele făcute în casă cu ovăz şi fructe uscate pentru a le îndulci.
4. Băuturile energizante
Au un conţinut ridicat de zahăr rafinat sau aspartam, dar şi cofeină sau alte substanţe periculoase care stresează glandele suprarenale şi sistemul cerebral. Acest efect nu este nicidecum unul sănătos. Alege mai degrabă un suc proaspăt stors din fructe sau legume.
5. Batoanele din cereale pe care le găseşti la magazin
Au un conţinut mare de zahăr rafinat şi sunt o soluţie sigură pentru a te îngrăşa rapid. Foloseşte-le atunci când alergi mult, nicidecum ca o gustare de după-amiază.
6. Iaurtul cu fructe
Chiar dacă este degresat, nu uita de zaharurile şi alţi aditivi necesari pentru a împiedica fermentarea fructelor în iaurt. Este de preferat să alegi iaurtul grecesc şi să adaugi un fruct preferat în el.
7. Popcorn-ul făcut la microunde
Studiile au arătat că nu este deloc sănătos să foloseşti cuptorul cu microunde. Cu atât mai mult cu cât alegi să pui în el o gustare sigilată într-o pungă şi tratată ca să iasă perfect. Acel popcorn pentru microunde este departe de a fi o gustare echilibrată. Este de preferat să cumperi porumb pentru floricele şi să le faci acasă într-o tigaie pe care să o agiţi pe foc. În plus, astfel controlezi perfect cantitatea de sare pe care o foloseşti.
8. Sucurile dietetice
Sunt departe de a fi mai sănătoase decât sucurile obişnuite. Ştim că îndulcitorii artificiali au fost consideraţi de mulţi cercetători mai nocivi decât zahărul rafinat. Evită-le şi fă-ţi acasă un suc proaspăt de fructe din când în când. Foloseşte extractul de stevia rebaudiana pentru a înducli băuturile, deoarece nu conţine calorii şi este într-adevăr un îndulcitor natural.
9. Compotul de fructe
Consideri că este o gustare sănătoasă? Greşit, deoarece fructele nu sunt crude şi, în plus, conţin o cantitate exagerată de zahăr rafinat.
10. Fursecurile sau "cookies"
Aceste prăjiturele sunt pentru multe persoane gustarea favorită, însă ele nu sunt nici pe departe sănătoase. Reţine că aceste prăjiturele, la fel ca multe alte dulciuri din comerţ au o cantitate mare de zahăr, grăsimi şi calorii. Astfel că nu aduc niciun beneficiu pentru organism şi este de preferat să optezi pentru alte gustări dulci sănătoase.
Comentarii (2)
eu consum toate gustarile din articol. desi simt ca m am ingrasat, incerc sa slabesc. o sa renunt incet incet la fiecare dintre acestea. succes tuturor
foarte bun articol doar ca nu multi inteleg,isi pun pofta pe primul loc.
Posteaza comentariu