Trebuie să mănânc numai când îmi este foame? Dacă beau apă multă şi cafea slăbesc? Sunt câteva dintre cele mai frecvente sfaturi de slăbit, însă chiar funcţionează? Află de la Dr. Oz adevărul despre trucurile de slăbit!
1. Mănâncă doar când îţi este foame! - FALS
Dr. Oz spune că acest obicei nu este recomandat atunci când vine vorba despre slăbit. Mai mult, dacă aştepţi până ţi se face foame, senzaţia va deveni tot mai intensă şi nu vei putea să faci alegeri sănătoase. Prin urmare, nu pleca de acasă fără să iei micul motiv, doar pentru că nu simţi că îţi este foame. Noile cercetări arată că obiceiul de a sări peste micul dejun are un impact negativ asupra siluetei, deoarece te determină să consumi mai multe calorii la următoarele mese pe care le iei pe parcursul zilei.
Sfatul lui Dr. Oz: nu sări peste micul dejun pentru că vei fi tentată să consumi carbohidraţi rafinaţi, zahăr şi grăsimi nesănătoase! Asigură-te că ai trei mese principale pe zi, plus două gustări uşoare între ele pentru a nu lasă foamea să-şi facă de cap.
2. Metabolismul e de vină pentru că te îngraşi - ADEVĂRAT
Tiroida produce hormoni care controlează metabolismul, însă atunci când suferi de hipotiroidism, această producţie scade şi digestia devine mai lentă. Din această cauză apar senzaţia de balonare şi creşterea în greutate.
Sfatul lui Dr. Oz: trebuie să ştii că doar 5% din populaţie este afectată de această boală, după cum susţine Dr. Oz aşa că înainte de a-ţi pune diagnosticul singură şi a accepta situaţia, respectă câteva sfaturi esenţiale pentru sănătate: nu face exces de mâncare, nu uita de sport, nu sări peste micul dejun şi acordă o atenţie sporită somnului.
3. Consumul de grăsimi te îngraşă - FALS
Grăsimile, alături de proteine şi carbohidraţi sunt esenţiale pentru sănătatea ta, susţine Dr. Oz. Organismul tău are nevoie de grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, nuci, seminţe, avocado, peşte, seminţe de in, seminţe de dovleac. În schimb, trebuie să eviţi grăsimile nesănătoase pe care le găseşti în produsele procesate din comerţ, cum ar fi fursecurile, biscuiţii, margarina, chipsurile, lapte integral, brânzeturi grase, unt şi carne roşie.
4. Apa şi cafeaua te ajută să slăbeşti - FALS
Consumul mare de apă şi cafea nu te scapă de grăsimi, avertizează Dr. Oz. Apa este esenţială pentru organism şi nu conţine calorii, prin urmare este de preferat să o consumi în locul altor băuturi dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Obiceiurile alimentare sănătoase vor fi cele care te ajută la slăbit, iar consumând apă nu vei aduce un surplus de calorii şi nu-ţi vei sabota dieta.
Cafeaua accelerează metabolismul pe moment, însă dacă o consumi cu zahăr, lapte sau frişcă vei anula acest efect. Aşadar un consum moderat de cafea poate să stimuleze metabolismul doar temporar doar dacă o bei neîndulcită. Însă, nu trebuie să mizezi pe cafea ca să slăbeşti pentru că mărind cantitatea te poţi confrunta cu tot soiul de efecte nedorite, avertizează Dr. Oz.
5. Te îngraşi inevitabil pe măsură ce îmbătrâneşti - FALS
Ştim că procesul de îngrăşare nu este ceva inevitabil, însă necesită mai mult efort pentru a avea grijă de greutatea ta. Pe măsură ce înaintăm în vărstă, producţia de hormoni care menţin masa musculară scade, iar acest luctu favorizează depunerea grăsimilor.
Sfatul lui Dr. Oz: 10 minute de exerciţii pe zi sau alegările uşoare pot să facă minuni şi să împiedice o creştere exagerată în greutate. De asemenea, ca să ai un metabolism mai alert pe măsură ce îmbătrâneşti este recomandat să reduci din aportul caloric zilnic măcar câte 50-100 de calorii.
Comentarii (2)
e f amuzant. chiar nu te-ai prins? :D
fara sa iei micul motiv?"nu pleca de acasa fara sa iei micul motiv"?;))
Posteaza comentariu