Boabe de năut rumenite la cuptor se transformă într-o gustare crocantă, picantă şi sărată. Descoperă cât de simplu le poţi prepara!
Îmi place la nebunie năutul şi am aproape în fiecare săptămână humus proaspăt în frigider. Folosesc boabele de năut fierte în salate, tocăniţe sau pateuri cu diverse ale legume de sezon. O să postez în curând şi o reţetă de pateu cu năut şi mazăre proaspătă care a ieşit delicioasă.
Să revenim la boabele de năut pe care îmi place să le mănânc şi simple cu puţin ulei, ceapă verde şi sare, dar şi rumenite la cuptor cu diverse mirodenii.
După ce stau în cuptor, boabele devin crocante şi iau aroma condimentelor pe care le-ai folosit. O gustare perfectă, săţioasă, sănătoasă, crocantă, sărată şi picantă. Numai bună pentru momentele în care ai poftă de ceva sărat şi crocant. :)Iată cât de simplu le poţi face! Ai nevoie de:
- o cană cu boabe de năut, înmuiate în apă peste noapte şi apoi fierte (sau 2 conserve cu boabe de năut)
- 2 linguri cu ulei de măsline
- pudră de ardei iute
- sare de mare
- seminţe de coriandru coapte şi măcinate.
Se amestecă boabele de năut cu uleiul şi condimentele.
Se aşază în tava de la cuptor, tapetată cu foaie de copt.
Se lasă la cuptor, pe foc mic-mediu, aproximativ 20 de minute până devin crocante.
Între timp mai amestecă-le cu o lingură pentru a le întoarce pe toate părţile.
Posteaza comentariu