Găteşte vegan: Tocăniţă de năut cu boia afumată şi seminţe de coriandru

Tocăniţa de năut este consistentă şi merge de minune alături de o salată răcoritoare cu legume proaspete. Află cât de uşor poţi să faci o reţetă plină de savoare! Năutul este

Tocăniţa de năut este consistentă şi merge de minune alături de o salată răcoritoare cu legume proaspete. Află cât de uşor poţi să faci o reţetă plină de savoare!

Năutul este bogat în proteine şi asigură un aport semnificativ de fibre care ajută la digestie, dar şi la slăbit. De asemenea, nu lipsesc nici vitaminele (A şi vitamine din complexul B) şi mineralele (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) care se regăsesc din plin în boabele de năut.

Ca să prepari o tocăniţă rapidă şi plină de arome poţi să optezi pentru conservele de năut.

Cel puţin, pe perioada verii sunt mai bune, deoarece năutul uscat necesită o perioadă lungă de înmuiere, dar şi de fierbere. Însă, bineînţeles că gustul boabelor de năut va fi unul mult mai intens şi mai aromat atunci când îl fierbi în casă, spre deosebire de cel gata ambalat în conserve. După ce ai defăcut conserva, scurge apa cu sare şi spală din mai multe ape boabele de năut.

Ingrediente necesare pentru tocăniţă:

- 2 conserve cu boabe de năut
- 1 ceapă mare, tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi, răzuiţi mărunt sau pisaţi în mojar
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- sare de mare
- seminţe de coriandru prăjite
- boia afumată
- frunze proaspete de pătrunjel.

Ceapa se pune puţin la călit în ulei de măsline, după care se adaugă usturoiul, coriandrul şi boiaua afumată.
Se adaugă boabele de năut, zeama de lămâie şi eventual puţină apă, cât să omogenizeze totul.

Se lasă pe foc mic maxim 5 minute, după care se adaugă puţină sare şi pătrunjel tocat.

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod