Găteşte vegan: Salată caldă cu dovleac copt, ceapă şi boabe de năut

Dovleacul este în plin sezon şi-l putem folosi în numeroase preparate atât dulci, cât şi sărate. Dacă până acum obişnuiai să-l consum cu miere îţi propun o reţetă deosebită.

 

Foto: Ioana Maroşan


Aş vrea ca toamna aceasta să folosesc dovleacul în cât mai mult mâncăruri pe care le prepar. Pentru că este ieftin, plin de vitamine şi foarte versatil. De la reţetele dulci, cum ar fi budinci cu piure de dovleac copt, smoothie-uri, brioşe, checuri, până la combinaţiile pe care le faci pentru salate calde sau tocăniţe.

Există atât de multe întrebuinţări ale dovleacului în afara de reţeta clasică de dovleac copt simplu sau cu miere şi scorţişoară.

Una dintre combinaţiile pe care le-am făcut a fost cea cu năut de care sunt tare mulţumită pentru că a ieşit o salată caldă delicioasă şi foarte consistentă.

Ingrediente necesare

- 1 dovleac mic şi seminţele lui întregi
- 1 ceapă mare
- 5-6 bucheţele de conopidă
- 3 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- pulbere sau fulgi de ardei iute (opţional)
- sare de mare
- piper negru
- seminţe de coriandru prăjite
- 1 conservă cu boabe de năut fierte
- 1 lingură cu seminţe de floarea soarelui coapte.

Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe. Se taie cubuleţe, se amestecă cu ceapa, seminţele de dovleac şi conopida.
Se stropesc cu ulei de măsline, se pun condimentele şi se amestecă bine toate ingredientele.
Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor 35-40 de minute.
După ce se scot de la cuptor se combină cu boabele de năut şi seminţele de floarea soarelui coapte.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod