Poţi să alegi o budincă preparată din quinoa ca să variezi puţin meniul şi să înlocuieşti orezul cu lapte sau terciul de ovăz. Quinoa cu lapte vegetal este recomandată la micul dejun pentru că te va împiedica să face excese culinare în timpul zilei.
Quinoa conţine o proteină completă superioară, având mai multe proteine utilizabile decât carnea. De asemenea este o sursă bogată în minerale, în special calciu care este mai uşor de asimilat decât cel din lapte.
Are foarte puţine grăsimi şi nu conţine colesterol.
De asemenea, dacă o pui la încolţit, îi sporeşti valoarea nutriţională, deoarece germenii de quinoa conţin vitamine (A, B6, B12, B5, B2, B1, C, D, E, K, H, acid folic, acid nicotinic), minerale (calciu, fier, crom, cupru, potasiu, seleniu, iod, magneziu, mangan, fosfor, zinc) şi toţi cei 9 aminoacizi esenţiali, potrivit informaţiilor oferite de nutriţionistul britanic Gillian McKeith. Poţi să o adaugi în diverse salate cu legume sau să faci terci (cu apă şi sare). O găseşti în magazinele naturiste.Dacă eşti în pană de idei pentru un mic dejun săţios, budinca de quinoa este opţiunea perfectă, datorită bogăţiei în substanţe nutritive.
Poţi să o prepari de seara şi să o păstrezi la frigider.Ingrediente necesare:
- 1 cană cu lapte vegetal (soia, migdale, nucă de cocos, orez, ovăz);
- 1/2 cană de quinoa, spălată bine;
- 1/4 linguriţă de scorţişoară;
- 1/4 linguriţă de ghimbir pudră;
- puţină sare de mare;
- nuci crude mărunţite;
- miere de albine naturală (opţional) sau sirop de agave;
- felii de banană.
1. Se pun la fiert quinoa, scorţişoara, ghimbirul, sarea şi laptele, sub capac, la foc mediu aproximativ 15 minute până ce observi că boabele de quinoa devin transparente.
2.
3. Feliile de banane se pun deasupra în momentul în care vrei să consumi budinca. O altă opţiune este să pisezi banana şi să o amesteci cu budinca de quinoa.
Poftă bună!
Foto: Ioana Maroşan
Posteaza comentariu